MALZEMELER
-7 yumurta
-1,5 su
bardağı toz şeker
-1 küçük çay bardağı nişasta
-1 paket
vanilya
-1 paket
hamur kabartma tozu
-1,5 su
bardağı un (un kıvamına göre arttırılıp azaltılabilinir)
YAPILIŞI:
Yumurtalar biraz çırpılır içine şekerde eklenip biraz daha
çırpılır. Daha sonra içine nişasta koyulur ve biraz daha çırpılır. Sonra
içine vanilya un ve kabartma tozu elenir biraz daha çırpılır ve yağlanmış tepsiye
dökülür. 180-185 derecede 35-40 dakika pişirilir.
Arasına pasta kreması ya da kremşanti isteğe göre krema sürülür ve üzerine çikolata parçaları ile kestane püresi koyulurve buzdolabında soğumaya bırakılır.
Çikolatalı toplar için kestane püresi buzluktan çıkarılır ve oda ısısına gelene kadar beklenir eğer püre şekerli değil ise 1 bardak şeker ile ocakta şeker eriyene kadar pişirilir ve yine soğuyunca küçük toplar yapıp buzlukta donması beklenir daha sonra benmari usulü eritilmiş çikolataya bulanır buzlukta bekletilir.
Sıvı krema ocakta ısıtılır içine çikolata eklenip karıştırılır soğuması için (arada karıştırarak) ocaktan alınır.
Ilınan glaze dolaptan çıkan pastanın üzerine yayılır ve üzerine kestaneli çikolata topları yerleştirilir.
Çikolatayla şekiller yapıp pastamız süslenir.Rendelenmiş beyaz çikolata ve Antep fıstığı serpilir.
MALZEMELER:
-250
gr tereyağ (ya da hamurişi yağ)
-1,5 su
bardağı pudra şekeri
-yarım
su bardağı fındık tozu
-1
paket vanilya
-yarım
çay kaşığı karbonat
-1
tutam tuz
-1
tatlı kaşığı tarçın
-1
yumurta
-yarım
su bardağı buğday nişastası
-4-
4,5 su bardağı un
Yapılışı:
Yarım bardak pudra şekeri ile yarım bardak fındık
tozu birlikte rondoda çekilir ve bir kenara alınır.Diğer tarafta 1,5 bardak pudra şekeri 250 gr oda ısısındaki küp küp doğranmış yağ ve 1
yumurta ile iyice çırpılır sonra içine 4 su bardağı un ve yarım bardak nişasta ile
yarım çay kaşığı karbonat ve 1 tatlı kaşığı tarçın eklenir. Hamur nazikçe iki elin
arasın da karıştırılır ve hamur toparlanıp streç filme sarılır. En az 2-3 saat
buzdolabında bekletilir ve çıkınca 2 parçaya ayrılır (ayrılan hamur yine streç
filme sarılıp buzlukta bekletilir) kıvama gelmesi için biraz daha
yoğrulur ve tepsi margarin ile yağlanıp buzdolabına koyulur.Hamur yağlı kağıt
üzerinde merdane ile açılır ve kalıpla (ya da bardakla) kesilip tepsiye dizilir ve yine
buzdolabında en az 10 dakika bekletilir 185-200 derece arası önceden ısıtılmış
fırında 10-15 dakika arası fazla pembeleşmeden pişirilir fırından çıkınca biraz
soğuması beklenir ve öyle tabaktan alınır.
Not:
kalan hamur yumuşamaması için buzdolabında bekletilir.
Malzemeler:
-1 paket
koyu bir şekilde hazırlanmış krem şanti ya da sıvı krema
-2 paket eti
negro ya da başka bir bisküvi
-1 paket parça
bitter çikolata, beyaz çikolata, vişne
Tarifi:
Krem şanti ya da sıvı krema koyulaşana kadar güzelce çırpılır.Buzdolabında
biraz bekletilip rondadan geçmiş eti negro (bisküvi az gelirse başka bir bisküvi
de eklenebilir) ile güzelce karıştırılır ve istediğimiz şekiller verilip yarım
saat buzdolabında sertleşmesi beklenir daha sonra benmari usulü eritilmiş bitter
çikolataya güzelce bulanır ve düz bir tabağa konulur. Üzerine yarım kaşık
patates nişastası ve 2-3 tatlı kaşığı toz şeker ve yarım su bardağı su ile
pişirilmiş vişnelerden çikolataların donması beklenmeden konulur. Sonra beyaz
çikolata benmari usulü eritilmiş çikolata gezdirilir ve donması için buz
dolabına kaldırılır.
Malzemeler:
-1
tane yumurta
-1,5
çay bardağı toz şeker(not: biraz fazla olabilir)
-1
çay bardağı süt
-2
çay bardağı un(not:biraz fazla olacak)
-2
yemek kaşığı kakao
-1
paket vanilya
-1 paket hamur kabartma tozu
TARİFİ:
Kek
hamuru için önce yumurta ve şeker biraz çırpılıp diğer toz malzemeler elenerek
hafif çırpılır biraz koyu bir hamur elde edilir.Daha sonra yağlanmış 7 adet
fincanın yarısına kadar olacak şekilde paylaştırılır. Tencereninde içine
fincanların yarısına gelecek şekilde su konur. Üzerine bir bez örtülüp kapağı
kapatılır.kaynamaya başlayınca ocağın altı kısılıp 20 dakika daha pişirilir.
Daha sonra ocaktan almadan ocağın altı kapatılarak 15 dakika daha beklenir.
Sonra fincandan kekler çıkarılabilir.(klasik fincan kek tarifi)
Üzeri için:
-1 paket dr oetker
sade pasta kreması
-1 paket krem şanti
-üzerinde yazılmış
miktardan daha az süt
Üzerine süs
için :
-1 paket krem şanti
1 çay bardağı süt ile çırpılır
-dondurulmuştaze
vişne
(vişneler önce
dondurucudan çıkarılıp açılması beklenir, daha sonra çekirdeklerinden ayrılıp
fazla suyu süzülür ve cezveye koyulur üzerine 2-3 tatlı kaşığı toz şeker ve
yarım tatlı kaşığı patates nişastası koyulur. Yarım çay bardağı su koyulup
ocakta sürekli karıştırarak koyulaşana kadar 1-2 dakika pişirilir. Fazla suyu
süzülüp süs olarak kullanılır.)
En son üstüne benmari
usulü eritilmiş çikolata serpiştirilir.
MALZEMELER
-Ortalama 1kilo için
-2-3 su
bardağı su
-1-2 su
bardağı toz şeker( 2-3 yemek kaşığı şeker şurubu ve toz şeker karışık olabilir)
-5-6 damla
vanilya aroması
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjbKenjsQdQxqai2RH5PDfWrpBo-EDUhl1FaQ3UGys89iaOFbHn8SV6t4evAXm-SugNslnx50MLexJeInP2f5kykx2ROImCVdN_9diYLlJ2hdDq6Ra8tbGf98Yf1CrUgi8D0E6r2kX9SAQ/s280/page25.jpg)
TARİFİ:
Kestanelerin
dış sert kabukları soyulur ve tencerede 5-10 dakika kaynatılır ve iç kabukları
soyulup ayrı bir tencereye koyulur üzerini örtecek kadar su ilave edilir fazla
değil pişerken kaynadıkça azar azar karıştırarak dökülür. İyice pişip
parçalanmaya başlayıp yavaş yavaş püre haline gelince toz şeker ve vanilya
aroması eklenir koyulaşana kadar karıştırarak pişirilir.
Not: soğuyunca da biraz koyulaşıyor arada kaşığa alıp
soğuması beklenerek kıvamı kontrol edilmeli.Şekerli ya da şekersiz olarak buzdolabı poşetlerine koyulup buzlukta çok uzun süre saklanabilir.Ben pasta aralarında ya da çikolata iç dolgusu olarak kullanıyorum.
Malzemeler:
-300 gr
badem unu
-500-600 gr
(2- 2,5 paket) elenmiş pudra şekeri
-1 yumurta
beyazı
-4-5 damla
dr oetker acı badem aroması
-yarım çay
bardağına yakın badem yağı
-yarım çay
bardağına yakın şurup (şeker şurubu)
-4-5 tatlı
kaşığı hazır şeker şurubu (isteğe bağlı olmasada olur)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEif9iZyRLYN1PLKCtGJ7gIiiMvsk5_8_fRdFEpAXsCsBaE5WZbFczEfzCjRGGv7uw-sErjsAljcOi5pM63VQ4jaRvIYv_GZUKK_61e3yWY_ZLwVRwJdvecdPzN1K3QBgAUEsjAFPhbaTos/s280/page25.jpg)
Tarifi:
Bademler suda
hafif kaynatılıp kabukları soyulur ve fırında 150-175 derecede hafif kavrulur.
Rondodan pudra şekeri ile birlikte 3 posta şeklinde iyice geçirilir. (çünkü mikser
almıyor) daha sonra yine 3 posta şeklinde ama bu sefer kalan pudra şekerinin 3
te 1 ini ekleyip robottan geçirilir ve sonra içine yumurtanın bi kısmını badem
yağının bi kısmını acı badem aromasının bi kısmını ve şeker şuruplarından biraz koyup
kıvam alana kadar rondoda iyice çekilir ve bir kenara ayrılır kalan malzemeyi de yine bu
şekilde bitene kadar rondodan çekiyoruz. Sonra cam kasede yoğuruyoruz eğer kıvamı sıvık oldu
ise içine pudra şekeri eliyoruz ve iyice yoğur silindir şekli yapıp bıçakla aralıklı
kesiyoruz.
ŞEKER ŞURUBU İÇİN : 200 gr şeker ve 120 gr su tencereye koyulup 4-5 dakika kaynatılır ve ocaktan alınır içine 1 çimdik tuz eklenir ve soğuması için küçük bir kavanoza alınır.
Malzemeler:
-3
yumurta (6 yumurta sarısı-macaron için ayrılandan kalan)
-1,5
bardak toz şeker
-1
küçük çay bardağı buğday nişastası
-1
paket vanilya
-1
paket hamur kabartma tozu
-1,5
bardak un
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjsrYW-6vz0-rzmr1OE6TxKP4BDu3O7pqwyEDzD2_mHMmzwxQZD3eMVyqJsk3ZpT6n6vjDbu8K8B0riFEC9BlEKxYWekUBBizeWVPJTKjFZHJ7YfUgC1kFPFFZHQppPzbFgIIAFuFvm7As/s280/Foto%C4%9Fraf0618.jpg)
Tarifi:
Yumurtaları kaba kırıp biraz çırpalım(çok fazla değil) içine şekeri ekleyip
yine biraz çırpalım,nişastayı ekleyelip karıştıralım vanilya,un ve kabartma tozunu eleyerek
karışıma ekleyip biraz çırpalım. İçine renkli pasta süslerinden dökelim. cupcake kalıbına küçük
kağıtlardan koyup kağıtların içine yarısına kadar malzemeyi döktükten sonra 175-180 derecede önceden hafif
ısınmış fırında 25-30 dakika pişirelim. Malzeme artarsa 2. Seferde aynı işlemde
onlarıda pişirebiliriz.
Fırından çıkıp soğuyunca 1 tatlı kaşığı balla çok az ılık suyu karıştıralım
ve keklerin üzerine sürelim sonra kremayla süsleyip isteğe göre pasta süsleri ile süsleyelim.
Krema Hazırlanışı:
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiQQOhpBrGEQp764CKZz0GPHLlyzsfsA1c8Bhutw7RKLR8tb8fjSillIKRN4fqGajSaMFihFIwriuIcmF57S8ww6dXiAgMJ51YSv3G3xlWjAbXPulYYd8-se7Y-cxvBw1geSWbEuNyF79o/s280/page23.jpg)
5-6 yemek kaşığı margarin veya tereyağını pudra şekeri, Antep fıstığı
tozu ve badem unuyla karıştırıp içine vanilya esansı ekleyip iyice çırpalım ve dolapta kapalı bir kapta krema sertleşene kadar bekledikten sonra kullanalım.
Malzemeler:
-4 su bardağı un
-6 yemek kaşığı margarin veya tereyağı
-2 çorba kaşığı yoğurt
-1,5 çay bardağı pudra şekeri
-1 paket kabartma tozu
-1 paket vanilya
-5 yemek kaşığı soğuk su
-1 çay bardağı toz şeker
İçi için:
- 3-4 tane elma
- 3 tatlı kaşığı tarçın
- 4 çorba kaşığı toz şeker
- 1,5 su bardağı iri dövülmüş ceviz
Piştikten sonra ılınınca
üzerine bal sürülecek parlak gözükmesi için.
Unu eleyip ortasına oda sıcaklığındaki margarini, yoğurdu, pudra şekerini,
kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyip yoğurun. Üzerine streç film sarıp
buzdolabında bekletin.Bu arada elmalı içi hazırlayın. Elmaları rendeledikten
sonra bir tencerede şeker ile pişirin, tarçın ve ceviz ekleyip şöyle bir
çevirdikten sonra ılımaya bırakın. Buzdolabında dinlenmiş hamuru kelepçeli
kalıba göre açıp hamuru kalıbına iyice yerleştirin. Üzerine iç malzemesini yayıp
üstüne de arta kalan hamurlardan kafes görünümü yaparak turtayı kapatıp yumurta
sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstü pembeleşene kadar
pişirelim. Fırından çıkınca biraz bekledikten sonra tatlı kaşığının tersiyle
bal sürün.
Malzemeler:
-6 tane yumurta
-3 paket
kakaolu puding (tercihen dr’oetker)
-yarım su
bardağından bir parmak fazla toz şeker
-vanilya
aroması
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjqvDbXqVCn9uYPcrxSeIfd0V0RbleMCtOR4HUbmnEkIUWIyel0a1VZO1lL0_jjVMpQzW_SO6ZwBLRFmPqiEKDy9k3U5mJ-P1GC6ed8sjqzXmFXC26tctMuXazH2Z8j1ht_pekp2ys_L0A/s280/C360_2012-02-18-20-45-45_orggz.jpg)
Yapılışı:
1- yumurta ve şeker
mikserle iyice çırpılacak ve kakaolu pudingler eklenip karıştırılır (önce
mikser açılmadan alttan üste mikserin uçları yardımıyla yavaş yavaş karışım
birbirine yedirilir sonra mikserle 1-2 dakika güzelce çırpılır.)
2- fırın tepsisine
yağlı kağıt serilir ya da tepsi margarin ile yağlanır üzerine pandispanya
dökülür düzeltilir. önceden ısınmış 180 derecede pişirilir.
İsteğe göre arasına
pasta kreması sürülür ve varsa içine çikolata parçası serpilir ve pasta
katlandırılarak buzdolabında biraz bekletilir.
Daha sonra üzeri için sıvı krema bir tencerede
kaynama noktasına gelene kadar ısıtılır ve içine parça çikolatalar dökülür
biraz çırpılıp ocaktan alınır ve karıştıra karıştıra ılınması sağlanır. Pastamızın
üzerine çikolata kremamız güzelce sürülür Çikolata benmari usulü eritilir ve yağlı kağıt (ya da alüminyum folyo) üzerine
istediğimiz şekiller sıkılır. Buzdolabında donduktan sonra pastanın üzeri
süslenir(çikolatalı krema donmadan şekiller yerleştirilir).İsteğe göre üzerine Antep
fıstığı serpilir.