Yine çooook uzun bir aradan sonra, merhabalar...
Çok lezzetli ve bir o kadar da kolay bir tarifi sizlerle paylaşmak istedim. Aslında denediğim ve hatta fotoğraflarını bile çektiğim tariflerim var ama bir türlü bloga eklemek için fırsat bulamıyorum. Bugün Pazar ve dinlenme zamanı :) Vaktim varken, daha önce yaptığım cheesecake tarifimi bloga ekleyeyim dedim ;)
Çanakkale'ye tatil için gittiğimde, köyden topladığım böğürtlenlerle minik cheesecaklerimi süsledim. Tadı ve görüntüsü ile bizimkilerden tam not aldı. Denemenizi tavsiye ederim. Ben tabanı için annemin bir gün önce yaptığı anne kurabiyelerinden kullandım. Sanırım bu yüzden çok daha lezzetli oldu :)
Malzemeler:
- Bisküvi, kek ya da kurabiye (Ben 4 tane orta boy kurabiye kullandım)
- 4 yemek kaşığı tereyağ
- 250 gr labne peynir
- 6 yemek kaşığı toz şeker
- 5-6 damla vanilya aroması
- 1yumurta
- 1 tutam tuz
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı un
Tarifi:
İlk önce bisküvi ya da evinizde varsa kek, kurabiye parçalarını robotta toz haline getiriyoruz. Daha sonra içine eritilmiş tereyağ ve 2 yemek kaşığı toz şeker ekleyip, iyice karıştırıyoruz. Karışımı mini silikon kalıpların tabanına yerleştirip, kaşığın tersiyle iyice bastırıyoruz. Kalıpları iç kremayı hazırlayana kadar buzdolabında bekletiyoruz.
İç dolgusu için labne peyniri mikserle çırpıyoruz. İçine 4 yemek kaşığı toz şeker ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz. Daha sonra vanilya aroması, yoğurt ve bir tutam tuz ekleyip çırpıyoruz. En son unu da ekleyip, çok az daha çırptıktan sonra, karışımı mini kalıplara dolduruyoruz.
Kalıpları bir tepsiye alarak, hava kabarcıklarını çıkarmak için tepsinin altına elimizle birkaç defa vuruyoruz.
180 derecede 20 dakika pişiriyoruz ve fırını kapatıyoruz. Cheesecaklerimizi fırın soğuduktan sonra çıkarıyoruz. Buzdolabında 1-2 saat beklettikten sonra, yanında dondurma ile servis yapabiliriz. Afiyetle...