CUPCAKE
Malzemeler:
-3
yumurta (6 yumurta sarısı-macaron için ayrılandan kalan)
-1,5
bardak toz şeker
-1
küçük çay bardağı buğday nişastası
-1
paket vanilya
-1
paket hamur kabartma tozu
-1,5
bardak un

Tarifi:
Yumurtaları kaba kırıp biraz çırpalım(çok fazla değil) içine şekeri ekleyip
yine biraz çırpalım,nişastayı ekleyelip karıştıralım vanilya,un ve kabartma tozunu eleyerek
karışıma ekleyip biraz çırpalım. İçine renkli pasta süslerinden dökelim. cupcake kalıbına küçük
kağıtlardan koyup kağıtların içine yarısına kadar malzemeyi döktükten sonra 175-180 derecede önceden hafif
ısınmış fırında 25-30 dakika pişirelim. Malzeme artarsa 2. Seferde aynı işlemde
onlarıda pişirebiliriz.
Fırından çıkıp soğuyunca 1 tatlı kaşığı balla çok az ılık suyu karıştıralım
ve keklerin üzerine sürelim sonra kremayla süsleyip isteğe göre pasta süsleri ile süsleyelim.
Krema Hazırlanışı:

5-6 yemek kaşığı margarin veya tereyağını pudra şekeri, Antep fıstığı
tozu ve badem unuyla karıştırıp içine vanilya esansı ekleyip iyice çırpalım ve dolapta kapalı bir kapta krema sertleşene kadar bekledikten sonra kullanalım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder