29 Kasım 2012 Perşembe

KALIP KURABİYE


MALZEMELER:

-250 gr tereyağ (ya da hamurişi yağ)

-1,5 su bardağı pudra şekeri

-yarım su bardağı fındık tozu

-1 paket vanilya

-yarım çay kaşığı karbonat

-1 tutam tuz

-1 tatlı kaşığı tarçın

-1 yumurta

-yarım su bardağı buğday nişastası

-4- 4,5 su bardağı un


Yapılışı:

 

            Yarım  bardak pudra şekeri ile yarım bardak fındık tozu birlikte rondoda çekilir ve bir kenara alınır.Diğer tarafta 1,5 bardak pudra şekeri 250 gr oda ısısındaki küp küp doğranmış yağ ve 1 yumurta ile iyice çırpılır sonra içine 4 su bardağı un ve yarım bardak nişasta ile yarım çay kaşığı karbonat ve 1 tatlı kaşığı tarçın eklenir. Hamur nazikçe iki elin arasın da karıştırılır ve hamur toparlanıp streç filme sarılır. En az 2-3 saat buzdolabında bekletilir ve çıkınca 2 parçaya ayrılır (ayrılan hamur yine streç filme sarılıp buzlukta bekletilir) kıvama gelmesi için biraz daha yoğrulur ve tepsi margarin ile yağlanıp buzdolabına koyulur.Hamur yağlı kağıt üzerinde merdane ile açılır ve kalıpla (ya da bardakla) kesilip tepsiye dizilir ve yine buzdolabında en az 10 dakika bekletilir 185-200 derece arası önceden ısıtılmış fırında 10-15 dakika arası fazla pembeleşmeden pişirilir fırından çıkınca biraz soğuması beklenir ve öyle tabaktan alınır.

 

Not: kalan hamur yumuşamaması için buzdolabında bekletilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...