DEREOTLU CEVİZLİ PİLAV YANINDA SEBZELİ HİNDİ
Bugün pazar yemeğinde en sevdiğim pilav çeşidi olan cevizli pilav ve fırında kuşbaşı hindi vardı...
Bu pilav beni benden alıyor:) Mutlaka herkes biliyordur ama eğer bilmeyenler varsa bir alternatif olsun dedim...
Bildiğimiz pilavı yapıp; küçük bir tavada 2 yemek kaşığı tereyağı eritip irice doğradığımız cevizlerle karıştırıyoruz ve kavuruyoruz.Pişirdiğimiz pilavın üzerine cevizlerimizi gezdiriyoruz ve son olarak ince ince kıydığımız dereotlarını serpiyoruz.Pilavımız bu kadar...
Fırında kuşbaşı hindi için ise; kemiksiz parça incikleri küçük küçük doğrayıp fırın tepsimize alıyoruz.Patates,havuç ve bezelye ekliyoruz istediğimiz baharatlarla tadlandırıp tuz ve yağ ekliyoruz iyice karıştırıp 250 derece fırında ilk 15 dakika üzeri folyo ile kaplı olarak daha sonra etler pişine kadar üzeri açık olarak pişiriyoruz.Afiyetle...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder