9 Şubat 2013 Cumartesi

APERATİF KANEPELER

Bugünde aperatif kanepelerin tarifini vereceğim fakat bildiğiniz gibi tariflik bir durumu yok aslında.Hazır malzemelerle, istenilen şekillerde hazırlanabilen, yapımı çok basit fakat gerçekten çok lezzetli,göz dolduran minik minik atıştırmalıklar için malzemeler;

Not: Malzemeler alttan üste doğru sırası ile yazılıdır.

-Tost ekmeği

-Taze kaşar peyniri

-Salam

-Kornişon turşu

-Ketçap

-Mayonez

-Maydanoz

-Biberli turşu zeytin

Alt alta sıralayınca fark ettim de basit olmasına rağmen malzemeleri hiç de az değilmiş :)

Tarifi;

Tost ekmeklerimizin kenarlarındaki koyu kısımları kesip ayırıyoruz (ayırdığımız kenarları fırınlayıp çorbalarda kıtır olarak kullanabileceğimiz gibi rondo da un haline getirip buzdolabında saklayarak köfte harcına galete unu niyetinede kullanabiliriz).Bir dilim ekmekten 4 eşit parça çıkacak şekilde üst üste koyup artı şeklinde ilk önce ortadan ve sonra diğer taraftan eşit şekilde kesiyoruz.

aperatif

Taze kaşar peynirlerimizide ekmeklerimizin genişliğinde kesiyoruz.Salamlarıda aynı şekilde ortadan 4'e bölecek şekilde kesiyoruz. Kornişon salatalık turşularımızıda dilimliyoruz. Maydanozlarıda kıyıyoruz.

İlk önce ekmek ve üzerine kaşar peyniri daha sonra salam ve bir dilim kornişon olacak şekilde kanepelerimizi sıralıyoruz. Üzerine çok az ketçap ve mayonez sıkıyoruz.1 tutam kıyılmış maydanoz serpiyoruz. Yeşil zeytinleri ortadan ikiye ayırıp bir parçasını kürdanın yarısına kadar batırıyoruz ve ekmeklerimizin üzerine batırıyoruz.Bu kadar.Afiyetle...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...