ÇİLEK REÇELİ KREMALI GANAJ PASTA
Merhabalar... ben şu an İstanbul'da tatildeyim. Ama burada da tatlı yapmadan duramadım ve biraz uyduruk, yapımı kolay, çok da lezzetli bir pasta yaptım :)
Evet dediğim gibi basit bir pasta, yani malzemeleri hazır olarak kullandım ve bana sadece bir araya getirip üzerine ganaj krema hazırlamak kaldı.
Ayrıntılı olarak tarifi verilecek bir pasta olmadığı için kısaca açıklayacağım sadece...
Akşamüstü kuzenlerle dışarıdan gelip yarım saat içinde hazırladığım ve çok sevilen pastam için;
İlk önce hazır pasta kremasını bir bardaktan biraz fazla sütle hazırlayıp içinden 2-3 yemek kaşığı ayırdım ve kalanını bir müddet buzdolabında beklettim. Ayırdığım kremanın içine çilek reçeli tanelerini ezip ekledim, birazda damla çikolata ekledim ve buzdolabında katılaşmaya bıraktım. Diğer taraftan kakaolu hazır pandispanya patının bir katını kakaolu hazır sütle ıslattım ve üzerine önceden hazırladığım kremayı sürdüm. Üstüne de çilekli kremayı yaydım. Diğer pandispanya patını da kakaolu sütle ıslatıp kremalı patın üzerine kapattım ve kenarlarından çıkan kremayı düzeltip buzdolabında 5-10 dakika beklettim.
Üzeri için de bir paket sıvı kremayı ocakta ısıtıp içine 1 paket (ara kremasına eklemek için ayırdığım çikolatadan kalan) bitterli damla çikolatayı ekleyip karıştırarak ve arada buzlukta bekleterek soğuttum. Ganaj krema katılaşmaya başlayıp, sürülecek kıvama gelince pastayı hazırladığım kremayla kapladım ve üzerine de frambuazlı çikolata rendesiyle kalp şekli yaptım ;) Biz buzdolabında 10-15 dakika zar zor bekletip hemen yedik ;) ama vakit olursa en az 1-2 saat hatta bi gece beklerse daha da güzel olabilir... Afiyetle :)
Bu arada evde kendi malzemelerimle saatlerce uğraşıp yaptığım pastayı burada kısıtlı malzemeyle nasıl yapabildim ben bile bilmiyorum :)
Teyzem ve kuzenlerim İstanbul'a taşınalı bir sene bile olmadı ve tatlı yapımıyla da pek ilgileri olmadığı için, pasta yaparken benim şaşkınlığımı görmeliydiniz. Yapımına başladığım andan itibaren mikser istiyorum yok! Bari el çırpıcısı olsun... o da yok! Kremayı çatalla çırptım. Ganaj kremayı sürmek için krema spatulası dedim o da yok! onu da büyük bir bıçakla hallettim gibi... Yani evet tatlı yaparken kullandığımız malzemeler önemli ama anladım ki çok çok da elzem değil... tabi basit bir pasta için söylüyorum bunu ;)
Bugünlükte yine bu kadar herkese iyi hafta sonları diliyorum. Sevgilerimle...
Not: Üç kuzenim de güzel sanatlar fakültesinde okudukları için, pastayı çekerken kullandığım masanın üzeri biraz boyalıydı :D ama bence o da ilginç olmuş ;)
Eline sağlık.Çok güzelll olmuş.Pratik ve çok leziz afiyet olsun sevgiler..
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim :) Sevgiler...
Silhttp://pinarintarifdefteri.blogspot.com/ canım ellerine sağlık..bazen uydurduğumuz tarıfler cok lezzetlı olabılıyor. sayfama ekledim tarıflerınızın takıpcısıyım bende sayfama beklerım..sevgılerımı bırakıyorum
YanıtlaSilÇok teşekkürler ;)beğenmenize sevindim :) bende blogunuzu takipteyim ;) Sevgiler :)
Sil