19 Nisan 2013 Cuma

PESTO SOSLU VE TON BALIKLI YASSI SPAGHETTI

Bugün canım makarna istedi... Değişik bir lezzet olsun dedim.Ama kaloriside bi o kadar değişik oldu. Yani biraz fazla kalorili bir makarna çıktı ortaya ama lezzeti bana göre gerçekten çok güzeldi :)

Kısaca anlatmaya çalışayım...

Malzemeler:

-1 paket yassı makarna

-1/3 cup sıvı krema

-1 tutam maydanoz

-1 tutam dereotu

-1 diş sarımsak

-2 yemek kaşığı tereyağ

-Tane karabiber

-1 tutam deniz tuzu

-4-5 dilim hazır domates kurusu

-1 orta boy kutu Ton balığı

-Taze soğanın yeşil kısımlar

-3-4 tane ceviz

pasta

Tarifi:

İlk önce makarnayı suda 10-12 dakika haşlanmaya bırakıyoruz.

Domates kurularını küçük bir kaseye alıp, üzerine 1-2 damla sirke ve sıcak su döküp, suyunu süzüyoruz. Peçete ile domatesleri tek tek kuruluyoruz.İyice kuruyunca jülyen şeklinde kesiyoruz.

pesto

Tereyağı bir tavaya alıp biraz ısıtıyoruz ve içine ince ince doğradığımız sarımsağı atıp biraz kavuruyoruz. Daha sonra jülyen doğradığımız domates kurularını ekleyip biraz karıştırıyoruz.İnce ince kıydığımız biberiye ve öğütülmüş tane karabiber ile tuzu da ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.En son ton balıklarını yağı ile birlikte ekleyip, pişiriyoruz.

pesto pasta

Diğer yandan makarnanın suyundan 1/2 cup ayırıp, makarnayı süzüyoruz. Makarna suyunu tekrar tencereye alıyoruz üzerine 1/3 cup sıvı krema ekleyip çırpıyoruz.2-3 yemek kaşığı bu karışımdan alıp, yarım yemek kaşığı pesto sos ile çırpıyoruz.

Süzgeçte ki makarnayı kremalı karışıma döküyoruz.Üzerine pesto sosunu ve de ardından  doğranmış taze soğan ve kıyılmış dereotu ile maydanozu da ekleyip karıştırıyoruz.

pasta with pesto sauce

Makarnalı karışıma, domatesli ve ton balıklı karışımı ekleyip iyice karıştırıyoruz.

pasta

Makarnamızı servis tabağına alıp, üzerine ceviz parçaları serpiyoruz ve makarnamız servise hazır... Afiyetle. Herkese iyi hafta sonları... Bakalım yarın müsait olursam instagram da resimlerini paylaştığım çilekli ve macaronlu pastamın tarifini yazarım :) Sevgiyle kalın...

pesto soslu makarna malzemeleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...