9 Temmuz 2013 Salı

ÇİKOLATALI PARFE

Benim çikolatalı parfem biraz basit ve uyduruk :) ama bi o kadar da lezzetli oldu... 

Evet gerçekten bu sıcak yaz günlerinde, hele hele oruç açtıktan sonra yenebilecek yapımı basit tadı dondurmayı andıran buz gibi serinletici ferah ve hafif bi tatlı :)

Kendi kendimi ne övdüm ama... Aslında benim yaptığım pek bişey olmadığı için böyle rahat rahat yazdım çünkü malzemelerin hepsi hazır, bana sadece biraraya getirmek kaldı...

çilek

Aslında bu tatlıyı yapmak aklımda yoktu ama Küçükkuyu ve Assos'a 5-6 günlüğüne tatile gideceğimiz için evde açık olan sıvı kremayı atılmasın diye değerlendirmek istedim. Bu yüzden tarifte ölçü veremiyorum yani yaklaşık malzemelerle söyleyebileceğim :)

çikolata

Yaklaşık 1 litrelik sıvı kremadan 1 - 2 su bardağı eksik (birazını daha önce kullanmıştım, kalanı sanırım 700 - 750 ml gibi)

parfe

1 paket üzerinde yazan tariften biraz daha az sütle hazırlanmış çikolatalı puding (puding biraz koyu kıvamlı olacak)

2 paket toz kremşanti

1 paket hazır çikolatalı sos

2-3 paket bisküvi (Ben evde olanları kullandım. Yani sanırım 2 pakete yakın burçak bisküvi ile finger denen parmak bisküviden kullandım)

İlk önce sıvı krema ile kremşantileri çırpıyoruz. İçine daha önceden pişirip iyice soğuttuğumuz koyu kıvamlı pudingi ekleyip biraz daha çırpıyoruz ve içine büskivileri kırıp karıştırıyoruz. Streç filmle kapladığımız kalıplara paylaştırıyoruz, üzerini de streç filmle kaplayıp buzdolabında katılaşana kadar bekletiyoruz. Servisten önce çikolatalı sosu pişirip soğuttuktan sonra tatlımızı sos ile süslüyoruz. En son Antep fıstığı ya da çilekle servis ediyoruz... Afiyetle...

Herkese hayırlı, bereketli ve sağlıklı Ramazanlar diliyorum... Sevgiler...

strawberry

4 yorum:

  1. Eline sağlık olsa şimdi hayır diyemem nefiss olmuş

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler, beğenmenize sevindim... Sevgiler...

      Sil
  2. sunum harika ellerinize sağlık:)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...