17 Mart 2013 Pazar

PANDİSPANYA

Denediğim pandispanya tarifleri arasında çok fazla uğraştırmayan, yapımıda fazla uzun sürmeyen ve kabarmasında da sorun yaşamadığım tarifimi sizlerle de paylaşmak istedim...Yani yumurtaları ayırmadan, acele bir şekilde pandispanya yapmak isteniyorsa bunun için pratik bir tarif...

20 cm'lik kek kalıbına göre malzemeler:

-3 yumurta

-3,5 fincan un (biraz daha az olabilir)

-2,5 fincan toz şeker

-1 paket hamur kabartma tozu

-2-3 damla vanilya aroması

-1-2 damla limon suyu

sponge

Tarifi: 

İlk önce kelepçeli kalıbı ya da düz bir kalıp ise kalıbımızın kenarlarını sıvı yağ ile yağlayıp un serpiyoruz ve fazlalıklarını silkeliyoruz. Tabanı için kelepçeli kalıbın altına kalıptan daha geniş bir parça yağlı kağıdı serip kalıbın kelepçesini kapatıyoruz. (kelepçeli kalıp kullanmıyorsak kullandığımız tepsinin tabanı kadar yağlı kağıt seriyoruz)

3,5 fincan un ve 1 paket hamur kabartma tozunu bir kaba eliyoruz.

pandispanya

3 yumurtayı mikserle çırparken kenardan 2,5 fincan toz şekeri ekliyoruz ve 2-3 damla vanilya aroması ile 1-2 damla limon suyu ekledikten sonra yüksek hızda 5 dakika kadar çırpıyoruz. Unlu karışımı da ekleyip tel çırpıcıyla biraz karıştırıp kalıbımıza hamuru döküyoruz. 150-160 derecede 55-60 dakika kadar pişiriyoruz. Piştikten sonra 10-15 dakika bekletiyoruz. Kenarları tutmuş ise spatula ile ayırıyoruz ve kalıbımızın kelepçesini açıyoruz.Bu kadar... Afiyetle...

7 yorum:

  1. MAŞAALLAH ne güzel kabarmış elinize sağlık harika görünüyor. bloğunuzu beğendim ve takibe aldım. bana da beklerim. sevgilerimle,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim.daha yorumunuza cevap yazmadan blogunuzda gezindim ve de çok beğendim...takipteyim :)sevgilerle

      Sil
  2. Canım, pandispanyan maşallah ne güzel kabarmış... Bir sorum olacak sana.
    Pandispanyayı pişirdikten sonra fırından çıkartmadan içinde mi soğumasını bekleyeceğiz. Fırın kapağını açınca sönüyor diye biliyorum. Sen nasıl bir yol izledin ????
    Şimdiden teşekkürler,
    sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim... Ben pandispanyayı bir saate yakın pişirip, piştiğini anlayınca fırından hemen çıkarıyorum. Yani fırında soğutmuyorum. Fırından çıkarıp ılınınca soğumaya yakın kelepçeli kalıptan çıkarıyorum... Sevgilerle...

      Sil
  3. İşte aradığım şey:) Denenmiş garantili pandispanya tarifi:) Ellerinize sağlık. Yalnız sizden iki ricam olacak. İlki kahve fincanı ölçünüz yaklaşık ne kadar? Çünkü pek çok farklı boyda fincan var. Diğeri de 30 cmlik bir çember için bu pandispanyanın ölçüleri ne olur? İlginize şimdiden teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kusura bakmayın bloga sık sık bakamıyorum :( Mesajınızı yeni okuma fırsatım oldu.
      İlginiz için ben çok teşekkür ederim :)
      Fincan ölçüsü olarak standart bir türk kahvesi fincanı kullanabilirsiniz. Sizin için en kısa sürede gram ölçüsüyle tekrar tarif vermeye çalışacağım.
      Benim verdiğim tarif 20 cm kelepçeli kek kalıbı için yeterli oluyor. 30 cm kek kalıbı için tarifin 1,5 katını uygulayabilirsiniz. Bu aşamada yumurtayı 5 adet kullanmanızı öneririm. Sevgilerle...

      Sil
  4. fincan ölçüsünü pek anlayamadım. türk kahvesi mi? ml ve gr olarak yazabilir misiniz?

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...