18 Haziran 2013 Salı

FRAMBUAZ ÇİKOLATALI PASTA

Uzun bir aradan sonra babalar günü için canım babama yaptığım babalar günü pastammm...

Bu aralar İstanbul filan çok gezdim ve bloga tarif ekleyemedim ne yazık ki :(

pasta

Bu pastanın pandispanyasını yine deneme yanılma yani ondan biraz bundan biraz ekleyerek yaptım ve başta çok katı ve sorunlu oldu ama tarifimde olmamasına rağmen sıvı yağ ve yoğurt ekledim de öylelikle kurtarabildim :)

malzemeler

Malzemeler:

-170 gr un (1 cup + 1/3 cup)

-40 gr nişasta (1/3 cup)

-3 yumurta

-235 gr toz şeker (1 cup + 1/3 cup)

-1 paket vanilya

-1 paket hamur kabartma tozu

-25 gr kakao

-6 (Tbsp) yemek kaşığığ sıvı yağ

-3 (Tbsp) yemek kaşığı yoğurt

İlk önce yumurta aklarını ayırıp bir tutam tuz ile köpürüp, katılaşana kadar çırpıyoruz...

Ayrı bir kapta yumurta sarılarını toz şeker ile çırpıyoruz (tabi şekere 3 yumurta sarısı az geldi ve pek fazla çırpılmadı)

kakaolu

Yumurta ve şeker karışımına un, nişasta, kakao, vanilin ve kabartma tozunu eleyerek ekliyoruz ve yine karıştırıyoruz...

kremalı

İşte burda aslında sıvıyağ ve yoğurt eklemeyecektim ama hamur o kadar katı oldu ki bir araya bile toplanmadı. Bende her seferinde 1 er kaşık yağ ve yoğurt ekleyerek kıvamını açmaya çalıştım.

Daha sonra içine önceden köpürttüğüm yumurta aklarını ekledim ve iyice karıştırdım. Yani öyle alttan üstte katlayarak filan değil bayağa çırptım çünkü artık bu kadar aksiliğe pandispanyanın kabaracağını pek sanmıyordum.

Ama beni şaşırttı ve gayet güzel kabardı ve yumuşacıkta oldu :)

Soğuduktan sonra kalıptan çıkardım ve 4 pata ayırdım.

cake

Pişirme derecesi 150-160 arası ve 1 saat gibi bir sürede pişiyor. Pişirmek için ise, altına yağlı kağıt serdiğim ve kenarlarını yağlayıp, unladığım kelepçeli kalıp kullandım.

Kreması için:

Bir önceki tarifte yaptığım macaron kreması çok sevildiği için, yine burada da orta katına aynı kremadan yaptım. Diğer iki kat için bitter çikolatalı ganaj kreama kullandım.

Üzerini İstanbul'da teyzemin aldığı ve bir kısmını bana verdiği frambuazlı çikolata ile ganaj krema yapıp kapladım;

Sıvı kremayı kaynatmadan biraz ısıtıp içine frambuazlı çikolata ekledim ve eriyip biraz soğuyunca pastayı tel ızgara üzerine alıp ganajla kapladım ve bir gece dolapta beklettim. Kalan ganaj kremanın içine 1 paket toz kremşanti ekledim ve mikserle çırptım. Biraz buzolabında beklettim ve ganaj krema kaplı pastayı bu sefer de kremşantili krema ile kalpadım.

kremalı

Son olarak, üzerini kıyılmış çikolata parçaları ile süsledim :)

Babalar günü pastamı herkes çok beğendi. Gerçekten çok hafif ve lezzetli oldu...

ganaj

Ama bu pandispanya tarifini bir daha deneyip öçülerini tam oturtturmam lazım:)

Bu günlük yine bu kadar. Afiyetle...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...