17 Mart 2013 Pazar

ÇİKOLATALI PASTA

Bir önceki yazımda tarifini verdiğim pandispanya ile çikolatalı pasta yaptım.Keki sade fakat arasında bol çikolata ve kremasında da çikolata var.

Pandispanyayı hazırda kullanabilirsiniz ya da bir önceki yazımda anlattığım pandispanya tarifini de uygulayabilirsiniz.

Kreması için:

-1 kutu sıvı krema

-60 gr margarin

-1 paket toz kremşanti

-2-3 damla vanilya aroması

-Yarım su bardağı pudra şekeri

-20 gr bitter çikolata

-İsteğe göre çok az kakao

Tarifi:

1 kutu sıvı kremanın birazını (yaklaşık üçte biri kadar) ocakta ısıtıp içine 1 yemek kaşığı margarini ve 20 gr bitter çikolatayı ekliyoruz ve çikolata eriyince soğumaya bırakıyoruz.(ganaj krema)

Kalan sıvı kremayı ve margarini mikserle çırpıp, içine 1 paket toz kremşanti ve 2-3 damla vanilya aroması ekliyoruz.Soğuyan krema ve çikolata karışımını(ganaj krema) da ekleyip mikserle güzelce çırpıyoruz ve kıvamını kontrol ediyoruz.Eğer kıvamı sıvık ise pudra şekeri ekliyoruz.Buzdolabında katılaşması için bir müddet bekletiyoruz.

Pandispanyamızı istediğimiz kadar pata ayırıyoruz.Benimki aceleye geldiği için sadece ikiye ayırdım.

cream cake

İlk katımızı şeker,süt ve vanilya aromalı karışım ile ıslatıyoruz. Kremamız ile arasını doldurup, bol damla çikolata ve antep fıstığı parçaları ekliyoruz (istersek evde ne varsa; fındık,ceviz,badem ya da birşey yok ise sade olarak da yapabiliriz).

Diğer pandispanya patı sütlü karışımla ıslatıp pastamızın üzerine kapatıyoruz.

Krema ile pastayı tamamen kaplayıp istediğimiz gibi süslüyoruz. Basit ama çok hafif,lezzetli ve güzel bir pasta oluyor. Bu tarifte çok kısa ama çok tatlı oldu :) Afiyetle...

cake

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...