Merhabalar,
lstanbul'da çalışmaktan, gezmekten ve kalan zamanda da dinlenmekten, yeni bir şeyler yapmaya fırsat bulamıyorum.
Bir haftadır Çanakkale'de, ailemin yanındayım. Fırsattan istifade birkaç tarif deneyebildim.
Yaptığım tarifleri ara ara sizlerle paylaşacağım.
llk olarak, birkaç gün önce yaptığım mis gibi çilek kokan, fındık kremalı Çilek Rüyası tatlım ile başlayacağım :)
Pandispanya için Malzemeler;
- 4 adet yumurta
- 4 fincan toz şeker (kahve fincanı)
- 3 fincan un
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 8 yemek kaşığı sıcak su
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 fincan kakao
Ara Krema İçin;
- Fındık ezmesi
Kreması için Malzemeler;
- 1,5 su bardağı süt
- 1 yumurta
- 1,5 su bardağı süt
- 1 kahve fincanı un
- 1 kahve fincanı toz şeker
- 1 yemek kaşığı margarin
- 50 gram beyaz çikolata
- 1 paket vanilya
- Soğuyunca içine bir paket kakaolu krem şanti
Süslemek için;
- 1 paket krem şanti
- Çilek
Tarifi;
İlk önce pandispanyayı hazırlıyoruz.
Pandispanya için;
4 adet yumurta akını bir çimdik tuz ve şekerin yarısı ile iyice köpürene kadar çırpıyoruz.
Daha sonra yumurta sarılarını kalan şekerle 5 dakika çırpıyoruz. İçine sıcak suyu ve vanilyayı ekleyerek, çırpmaya devam ediyoruz. Sıvı yağı da ekleyip biraz daha çırptıktan sonra, un, kakao ve hamur kabartma tozunu da ekliyoruz. İyice karıştırdıktan sonra, yumurta beyazlarını spatula ile yavaş yavaş karıştırıyoruz.
160 - 170 derece fırında bir saat pişiriyoruz. Fırından çıkan ve soğuyan pandispanyayı, dikdörtgen şekilde parçalara kesiyoruz. Süt ile dilimleri ıslatıyoruz. Daha sonra üzerine fındık kremasını sürüyoruz. Kakaolu krema hazırlanana kadar buzdolabında bekletiyoruz.
Kreması için;
Krem şanti, beyaz çikolata, vanilya ve margarin hariç diğer malzemeleri çırparak pişiriyoruz. Kaynamaya başlayınca ocaktan alıp içine margarin, vanilya ve beyaz çikolatayı ekleyerek, soğumaya bırakıyoruz. Krema soğuyunca, içine kakaolu krem şantiyi ekliyoruz ve tel çırpıcı ile çırpıyoruz. En son krem şantiyi de çırparak, çilekleri dilimliyoruz. Kakaolu krem şantiyi sıkma torbasına alarak, pandispanya dilimlerinin üzerlerine sıkıyoruz. Daha sonra krem şanti ile kenarlarına kaplıyoruz ve çilek dilimleri ile süslüyoruz. Buzdolabında bir iki saat beklettikten sonra servis yapabiliriz. Afiyetle :)