28 Aralık 2012 Cuma
26 Aralık 2012 Çarşamba
RED VELVET CUPCAKE
Daha önceki yazımda tarifini verdiğim red velvet cake'ten kalanlarla biraz uyduruk red velvet cupcake:) yaptım... Aslında kekten fazla artmıştı ama pasta yapmadan önce kenarlarını ve fazlalıkları kesince onlar yendi...Kalanları da böyle değerlendireyim dedim ve 2 adet red velvet cupcake benzeri birşey çıktı ortaya...Bu günlük de bukadar.Afiyetle...
24 Aralık 2012 Pazartesi
RED VELVET CAKE (KIRMIZI KADİFE KEK)
Bugün de pasta yaptım ama ne pasta... Kendim yaptım diye demiyorum:) gerçekten çok hafif ve çok çok lezzetliydi...İncecik bir dilim yedim yok böyle bir tad...
Tabi bu tarifi yine internetten araştırdım ama herzaman ki gibi kendim kattım karıştırdım.Yani öyle direk alıp uyguladığım bir tarif değil...Faydası geçen herkese teşekkürler...Ara kreması deneme yanılma oldu ama çok hafif ve farklıydı.
Keki adı gibi kadifemsi,yumuşacık,ıslak ve puf puf oldu...Deneminizi tavsiye ederim:)
Malzemeler
-2,5 su bardağı un
-2,5 su bardağı şeker
-1 çay kaşığı tuz
-1 su bardağı süt
-1 paket kabartma tozu
-1 çay kaşığı karbonat
-3-4 damla limon suyu
-1 yemek kaşığı kakao
-2 yumurta
-1 su bardağı sıvı yağ
-2 yemek kaşığı tereyağ
-1-2 damla vanilya aroması
-1 çay kaşığı kırmızı gıda boyası
Tarifi
Un,kakao ve tuzu bir kaba eliyoruz.
1 bardak sütün içine kırmızı gıda boyası ekleyip iyice çırpıyoruz.
Tereyağı mikserle çırpıyoruz içine şeker ve yumurtayı ekleyip tekrar çırpıyoruz.Sıvıyağ ve vanilya aroması da ekleyip çırpıyoruz.
Çırpılmış karışıma elenmiş unlu karışımı ekleyip karıştırıyoruz.Sütlü gıda boyası karışımını da ekleyip tekrar karıştırıyoruz.
Küçük bir kasede kabartma tozu ve karbonatı karıştırıp içine limon ekliyoruz ve hemen çırpıp kek karışımına ekliyoruz güzelce karıştırıp yağlanmış dikdörtgen tepsiye döküyoruz.175 derecede 40-45 dakika pişiriyoruz.
Ara kreması
2 yemek kaşığı tereyağ
yarım su bardağı pudra şekeri
1-2 damla vanilya aroması
40 gr beyaz çikolata
2 yemek kaşığı (1 bardak şeker ve yarım bardak suyu 4 dakika kaynatıp içine 1 çimdik tuz atıp soğuttuğumuz)şurup
1 yemek kaşığı tereyağ ve beyaz çikolatayı benmari usulü eritiyoruz.Kalan tereyağı pudra şekeri ile karıştırıyoruz.İçine vanilya aromasını,şurubu ve beyaz çikolatalı karışımı ekleyip güzelce çırpıyoruz.Buzdolabında katılaşana kadar bekletiyoruz.
Kekimizi istediğimiz ölçüde kesiyoruz.Ben 5 kat olacak şekilde kestim.
Aralarına kremamızdan sürüyoruz.Kek ve krema bitene kadar aynı işlemi tekrarlıyoruz.Kekimizi buzdolabında 1-2 saat kadar bekletiyoruz
Üst kreması için
1 paket vanilya aromalı pasta kreması ve 1 paket krem şantiyi yaklaşık 2,5 çay bardağı süt ile çırpıyoruz.Bir müddet buzdolabında bekletiyoruz.
Kekimizi hazırladığımız krema ile ince bir kat halinde kaplıyoruz ve yine buzdolabında biraz bekletiyoruz.Sonra tekrar kremamızı sürüp üzerini pasta süsleri ve çikolata rendesi ile süslüyoruz.Afiyetle...
Etiketler:
kırmızı,
kırmızı kadife kek,
pasta,
red velvet cake,
yaş pasta
21 Aralık 2012 Cuma
MARZİPAN KURABİYE
Dün yazdığım marzipandan bugün kurabiye yaptım...
Sadece içine biraz badem yağı ekledim ve yuvarlayıp yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı olarak dizdim, 160-170 derecede 30 dakika kadar pişirdim.
Fırından çıkıp soğuyunca üzerine benmari usülü erittiğim bitter çikolatayı serpiştirdim ve pasta süsleri ile süsledim.Bugünlük bu kadar...Afiyetle.
Not:Tadı acıbadem kurabiyesinin arasındaki sakızlı kısım gibi oluyor...
20 Aralık 2012 Perşembe
MARZİPAN
5-6 gündür şehir dışındaydım...Aslında döneli 2 gün oldu ama hala kendimi tam olarak toparlamış değilim...
Hayatımda önemli yeri olan sevdiğim saydığım özel bir insanı kaybettim...
Hala inanamıyorum! Çocukluğumun önemli anılarını güzel yanlarını birlikte geçirdiğim, neşe kaynağı, komik, şakacı,sevgi dolu,dünyalar tatlısı güzel insan;toprağın bol,mekanın cennet olsun...
Seni hiç unutmayacağız...
Bazen kendimi hayata kaptırıyorum ama aklıma gelince içim cız ediyor.Evet yapacak birşey yok biliyorum ve hayat devam ediyor ama gerçekten zor zamanlar...
Bugün şehir dışına gitmeden önce yapmaya başladığım marzipanı bitirdim ve fotoğrafladım.Pek bir ayrıntısı yok aslında.Daha önce verdiğim badem ezmesi tarifi ile neredeyse aynı.Kısaca;
gerekli olan marzipan hamuru kadar badem unu.Yani siz çok yapıp saklaya da bilirsiniz ya da az yapıp küçük figürler içinde kullanabilirsiniz.Pudra şekeri ve badem ununu robotton iyice geçirin ve geniş bir kaba eleyin.Elekte kalan bademleri içine eklemeyin.2 yumurta akını kaseye ayırın ve içine vanilya aroması ile badem aroması ekleyin biraz çırpın.1 bardak şekeri cezveye alın içine yarım bardak su koyun 3-4 dakika kaynatın bir çimdik tuz atın ve karıştırıp ocaktan alın.Yumurtalı karışıma yarısını ekleyin ve çatalla tekrar çırpın.Bademli pudra şekerinin ortasına dökün karıştırın güzelce yoğurun eğer kıvamı koyu ise hazırladığımız şuruptan azar azar kontrollü olarak dökün ve yoğurun.
Buzdolabı poşetine koyup ağzını bağlayın ve buzdolabında 1 aya yakın saklayabilirsiniz.İstediğiniz renkle renklendirip şekiller verebilirsiniz ya da sadece öyle de yenebilir.Küçük toplar haline getirilip beyaz ya da bitter çikolata ile de kaplanabilir.Gerisi sizin zevkinize kalmış.Afiyetle...
Etiketler:
badem,
badem ezmesi,
badem hamuru,
badem unu,
marzipan
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)