20 Aralık 2012 Perşembe

MARZİPAN

5-6 gündür şehir dışındaydım...Aslında döneli 2 gün oldu ama hala kendimi tam olarak toparlamış değilim...

Hayatımda önemli yeri olan sevdiğim saydığım özel bir insanı kaybettim...

Hala inanamıyorum! Çocukluğumun önemli anılarını güzel yanlarını birlikte geçirdiğim, neşe kaynağı, komik, şakacı,sevgi dolu,dünyalar tatlısı güzel insan;toprağın bol,mekanın cennet olsun...

Seni hiç unutmayacağız...

Bazen kendimi hayata kaptırıyorum ama aklıma gelince içim cız ediyor.Evet yapacak birşey yok biliyorum ve hayat devam ediyor ama gerçekten zor zamanlar...

Bugün şehir dışına gitmeden önce yapmaya başladığım marzipanı bitirdim ve fotoğrafladım.Pek bir ayrıntısı yok aslında.Daha önce verdiğim badem ezmesi tarifi ile neredeyse aynı.Kısaca;

gerekli olan marzipan hamuru kadar badem unu.Yani siz çok yapıp saklaya da bilirsiniz ya da az yapıp küçük figürler içinde kullanabilirsiniz.Pudra şekeri ve badem ununu robotton iyice geçirin ve geniş bir kaba eleyin.Elekte kalan bademleri içine eklemeyin.2 yumurta akını kaseye ayırın ve içine vanilya aroması ile badem aroması ekleyin biraz çırpın.1 bardak şekeri cezveye alın içine yarım bardak su koyun 3-4 dakika kaynatın bir çimdik tuz atın ve karıştırıp ocaktan alın.Yumurtalı karışıma yarısını ekleyin ve çatalla tekrar çırpın.Bademli pudra şekerinin ortasına dökün karıştırın güzelce yoğurun eğer kıvamı koyu ise hazırladığımız şuruptan azar azar kontrollü olarak dökün ve yoğurun.

Buzdolabı poşetine koyup ağzını bağlayın ve buzdolabında 1 aya yakın saklayabilirsiniz.İstediğiniz renkle renklendirip şekiller verebilirsiniz ya da sadece öyle de yenebilir.Küçük toplar haline getirilip beyaz ya da bitter çikolata ile de kaplanabilir.Gerisi sizin zevkinize kalmış.Afiyetle...

1 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...