1 Aralık 2012 Cumartesi

BATON PASTA

 

Malzemeler:

-5 yumurta

-2,5 su bardağı toz şeker

-2 su bardağı un (undan bir bardağını ayırıp varsa içine bir paket puding koyulabilir)

-Yarım su bardağı nişasta

-3-4 yemek kaşığı kakao

-1 paket vanilya

-1 paket hamur kabartma tozu



Tarifi:

Un (ya da un+toz puding),nişasta,kakao,vanilya ve kabartma tozunu karıştırarak bir kaseye eleyelim. Daha sonra yumurtayı tel çırpıcı ile çok az çırpalım ve içine bir yandan toz şekeri ekleyip biraz daha çırpalım. unlu toz karışımı yumurtaların içine eleyerek karıştıralım ve çok çırpmadan ve bekletmeden önceden yağlamış olduğumuz dikdörtgen tepsiye dökelim.Hafif ısınmış fırında 150 derecede 1 saat pişirelim.Hamur fırından çıkınca soğumasını bekleyelim daha sonra tepsiden alalım ortadan ikiye ayıralım. Servis edeceğimiz tabağın büyüklüğünde kaç kat çıkarsa keselim artan parçalar 1 katımızı oluşturuyor ise onuda alıp arasında kullanabiliriz.


 

Kreması için

-dr oetker dolgu kreması

-1 paket kremşanti

-1,5 su bardağı süt

-Varsa 1-2 damla vanilya aroması


Mikser ile dolgu kremasını, kremşantiyi, sütü ve vanilya aromasını bir kasede çırpıyoruz.Buzdolabında iyice katılaşması için bekletiyoruz.

Diğer yandan katlandırdığımız kekleri sırası ile yağlı kağıt serilmiş servis tabağımıza alıyoruz üzerlerine süt ve şeker karışımı serpiştiriyoruz.Kremamızdan bir parça koyup yayıyoruz ve keklerimiz bitene kadar işlemi tekrarlıyoruz.Üzerine daha önceden de tarifini verdiğim her yerde bulabileceğiniz  klasik sıvı krema ve çikolata karışımımızı (ganajkrema) ılıkken pastamızın üzerine döküp kaplıyoruz ve soğuyup katılaşmadan benmari usulü erittiğimiz beyaz çikolatayı kaşık yardımı ile pastanın üzerine gezdiriyoruz.Daha önceden hazırladığımız çikolatadan şekiller ile süslüyoruz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...