Pudra şekerini badem ununu ve antep fıstığını mutfak
robotunda arada karıştırarak un haline gelene kadar karıştırıp bir kaba
eliyoruz.
Yumurta aklarını mikserle çırpıyoruz bir
yandan da toz şekeri azar azar yumurta aklarına ilave ediyoruz.
Daha sonra bademli toz karışımı yumurta
aklarına ilave edip altan üste doğru katlama yöntemi ile karıştırıyoruz.Akışkan
bir kıvam elde ediyoruz.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine
aralıklı olarak karışımı sıkma torbası ile sıkıyoruz ve tepsinin altına
elimizle 1-2 kere vuruyoruzki baloncuk varsa patlasın.
1 saat macaron hamuru kuruması için oda
ısısında bekletiyoruz.Bu süre daha da uzun olabilir.
175 derecedeki fırında 15-20
dk pişiriyoruz.
ARA KREMASI:
-Yarım su bardağı badem unu
-1 yemek kaşığı toz antep fıstığı
-1 su bardağı pudra şekeri
-4 yemek kaşığı tereyağ(oda ısısında)
Tereyağı cam bir kasede tel çırpıcı ile çırpıp
içine pudra şekerini ekliyoruz ve birazda çırptıktan sonra antep fıstığını ve
badem unun iyice çırpıyoruz buzdolabında katılaşana kadar bekletiyoruz.
Fırından çıkan macaronların arasına kremamızdan
sıkıp diğer yarısını kapatıyoruz.Macaronlar bitene kadar bu işlemi
tekrarlıyoruz.Daha sonra kapalı bir kapta buzdolabında saklıyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder