1 Aralık 2012 Cumartesi

MACARON


MALZEMELER:

-2 tane oda ısısında yumurta akı

-5 yemek kaşığı toz şeker

-100 gr (1 su bardağı) pudra şekeri

-50 gr (yarım su bardağı) badem unu

-3 yemek kaşığı toz antep fıstığı

 

TARİFİ:

Pudra şekerini badem ununu ve antep fıstığını mutfak robotunda arada karıştırarak un haline gelene kadar karıştırıp bir kaba eliyoruz.

Yumurta aklarını mikserle çırpıyoruz bir yandan da toz şekeri azar azar yumurta aklarına ilave ediyoruz.

Daha sonra bademli toz karışımı yumurta aklarına ilave edip altan üste doğru katlama yöntemi ile karıştırıyoruz.Akışkan bir kıvam elde ediyoruz.

Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak karışımı sıkma torbası ile sıkıyoruz ve tepsinin altına elimizle 1-2 kere vuruyoruzki baloncuk varsa patlasın.

1 saat macaron hamuru kuruması için oda ısısında bekletiyoruz.Bu süre daha da uzun olabilir.

175 derecedeki fırında 15-20 dk pişiriyoruz.


 

ARA KREMASI:

-Yarım su bardağı badem unu

-1 yemek kaşığı toz antep fıstığı

-1 su bardağı pudra şekeri

-4 yemek kaşığı tereyağ(oda ısısında)

Tereyağı cam bir kasede tel çırpıcı ile çırpıp içine pudra şekerini ekliyoruz ve birazda çırptıktan sonra antep fıstığını ve badem unun iyice çırpıyoruz buzdolabında katılaşana kadar bekletiyoruz.

Fırından çıkan macaronların arasına kremamızdan sıkıp diğer yarısını kapatıyoruz.Macaronlar bitene kadar bu işlemi tekrarlıyoruz.Daha sonra kapalı bir kapta buzdolabında saklıyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...