28 Aralık 2012 Cuma

PEYNİRLİ OTLU EKMEK

peynirli pide

Bugün ekmek yaptım... Evet ekmek ama bildiğimiz ekmeklerden değil...Biraz yağlı fakat çok pufidik:) ve çok lezzetli...Tarifinde pek birşey yok aslında bildiğimiz mayalı hamur...Sevdiğimiz otlar ve peynir karışımından yapılan basit, pratik ve yumuşacık ekmek ya da pide de diyebiliriz...

peynirli otlu pide

Malzemeler

Hamuru için:

-4 bardak ılık su

-2 yemek kaşığı maya

-1-2 tatlı kaşığı şeker

-Tuz (peynirin tuz oranına göre ayarlayabilirsiniz)

-2 yemek kaşığı kadar sıvıyağ

-Aldığı kadar un

Bir kabın içine ılık su,sıvı yağ,şeker,tuz ve mayayı ekleyip güzelce maya eriyene kadar karıştıralım.İçine aldığı kadar un ekleyip iyice yoğuralım ve sert olmayan yumuşak bir hamur elde edince mayalanması için bir kenarda bekletelim.

İç malzemesi için:

-Kuru soğan

-Yeşil soğan

-Nane

-Dereotu

-Maydanoz

-Peynir

-2-3 yemek kaşığı kadar sıvıyağ

-1-2 yemek kaşığı zeytinyağ

İlk önce 2-3 yemek kaşığı sıvıyağ ile kuru soğanı kavuruyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.Daha sonra yeşil soğanı ince ince kesip diğer yeşilliklerle birlikte kavurduğumuz kuru soğanlara ekliyoruz.İçine peynir rendeliyoruz ve zeytinyağı da ekleyip güzelce karıştırıyoruz.

Mayalanan hamurumuzu sıvı yağ ile yağlanmış tezgah üzerinde elimizle çok ince olmadan açıyoruz.İçine hazırladığımız peynirli karışımı ekliyoruz ve kenarlarını kapatıp yağlanmış fırın tepsimize alıyoruz.Üzerine de biraz sıvı yağ sürüyoruz ve fırın kabında 10-15 dakika mayalanması için bekletiyoruz.Daha sonra üzerine kızarması için çok az yoğurt sürüyoruz ve 250 derece fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 35-40 dakika pişiriyoruz.Fırından çıkınca üzerine çok hafif fırça ile su sürüyoruz ve temiz bir bez örtüp 10-15 dakika dinlendiriyoruz.Gerisi afiyetle:)

2 yorum:

  1. PEYNİRLİ OTLU EKMEK...CANIM ÇEKTİ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaaa... Canınız çekmesin, tarifi çok kolay bence denemelisiniz :)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...