3 Aralık 2012 Pazartesi

TRUFF (ÇİKOLATALI TOPLAR)

MALZEMELER:

-Yarım çay bardağı sıvı krema

-50 gram kadar çikolata

-2-3 yemek kaşığı tereyağ

-istenildiği kadar istenilen :) bisküvi çeşidi ya da kalan kek,kurabiye evde ne varsa

sıvı krema ısıtılıp içine çikolata parçaları eklenir ve biraz karıştırılıp ocaktan alınır içine tereyağ eklenip ılınana kadar bekletilir.İçine istenilen katı malzeme koyulur.Eğer kıvamı katı olursa süt ile kıvamı aylanabilir.

Üzeri için:

-Bitter ya da beyaz çikolata

-Antep fıstığı

-Vişne (buzlukta ise buzluktan çıkarılıp yumuşaması beklenir ve fazla suyu süzülür bir cezveye alınıp içine 1-2 tatlı kaşığı nişasta ve 1 su bardağı su koyulup ocakta hafif pişirilir ve yine fazla suyu süzülür soğuduktan sonra kullanılır)

Hazırlamış olduğumuz çikolatalı karışım istediğimiz büyüklükte parçalara ayrılır ve içine bir kaşık bir önceki yazıdaki dulce de leche koyulur.Sonra top haline getirip buzdolabında bir süre bekletilir. Benmari usülü eritilmiş çikolataya bulanır ve bir tabağa alınıp çikolata donmadan üzerine vişneler koyulur antep fıstığı serpilir.


 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...