5 Aralık 2012 Çarşamba

TARÇINLI BADEMLİ KURABİYE

MALZEMELER:

-1 paket hamur işi margarin + 1-2 yemek kaşığı tereyağ

-Yarım su bardağı sıvı yağ

-1 yumurta

-2,5 su bardağı pudra şekeri

-1 su bardağı badem tozu

-yarım su bardağı nişasta

-3-4 su bardağı un (kıvamına göre arttırılabilir) 

-1 paket vanilya

-1,5 yemek kaşığı tarçın

-1 fiske tuz

Tarifi:

Margarini pudra şekeriyle birlikte tahta bir spatula yardımı ile iyice ezelim.Sıvı yağı ve 1 yumurtayı ekleyip tekrar karıştıralım.ayrı bir kapta un,nişasta,vanilya,tuzu ve pudra şekerinin bir kısmını eleyelim.Kalan pudra şekerini badem unu ile robottan geçirelim ve diğer toz karışıma ekleyip karıştıralım.Daha sonra yavaş yavaş yağlı karışına toz karışımı ekleyip karıştıralım. Biraz da elle yoğuralım kıvamı az ise un ekleyelim(not: kıvamının yumuşak olduğuna bakıp fazla un koymayalım buzdolabına girince kendini toplayacak).Streç filme sarıp 15-20 dakika buzdolabında bekletelim.

Hamurdan küçük toplar yapıp yuvarlayalım ve üzerine hafif bastıralım.Margarin ile yağlanmış fırın tepsisine çok aralık bırakmadan dizelim ve 5-10 dakika buzdolabında bekletelim.

175 derece fırında 15-20 dakika pişirelim.

Fırından çıkınca düz bir kasedeki tarçın ve pudra şekeri karışımına tek tek iyice bulayalım ve soğuyana kadar fazla üst üste koymadan bekletelim.

Kapalı bir kapta uzun süre saklanabiliyor ve kıtır kıtır ağızda dağılan bir kurabiye oluyor.Tavsiye ederim gerçekten çok lezzetli oluyor. 





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...