29 Kasım 2012 Perşembe

YAŞ PASTA


MALZEMELER

-7 yumurta

-1,5 su bardağı toz şeker

-1  küçük çay bardağı nişasta

-1 paket vanilya

-1 paket hamur kabartma tozu

-1,5 su bardağı un (un kıvamına göre arttırılıp azaltılabilinir)


YAPILIŞI:

   Yumurtalar biraz çırpılır içine şekerde eklenip biraz daha çırpılır. Daha sonra içine nişasta koyulur ve biraz daha çırpılır. Sonra içine vanilya un ve kabartma tozu elenir biraz daha çırpılır ve yağlanmış tepsiye dökülür. 180-185 derecede 35-40 dakika pişirilir.

   Arasına pasta kreması ya da kremşanti isteğe göre krema sürülür ve üzerine çikolata parçaları ile kestane püresi koyulurve buzdolabında soğumaya bırakılır.

   Çikolatalı toplar için kestane püresi buzluktan çıkarılır ve oda ısısına gelene kadar beklenir eğer püre şekerli değil ise 1 bardak şeker ile ocakta şeker eriyene kadar pişirilir ve yine soğuyunca küçük toplar yapıp buzlukta donması beklenir daha sonra benmari usulü eritilmiş çikolataya bulanır buzlukta bekletilir.

   Sıvı krema ocakta ısıtılır içine çikolata eklenip karıştırılır soğuması için (arada karıştırarak) ocaktan alınır.

   Ilınan glaze dolaptan çıkan pastanın üzerine yayılır ve üzerine kestaneli çikolata topları yerleştirilir.

   Çikolatayla şekiller yapıp pastamız süslenir.Rendelenmiş beyaz çikolata ve Antep fıstığı serpilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...