TRUFF (ÇİKOLATALI TOPLAR)
Malzemeler:
-1 paket
koyu bir şekilde hazırlanmış krem şanti ya da sıvı krema
-2 paket eti
negro ya da başka bir bisküvi
-1 paket parça
bitter çikolata, beyaz çikolata, vişne
Tarifi:
Krem şanti ya da sıvı krema koyulaşana kadar güzelce çırpılır.Buzdolabında
biraz bekletilip rondadan geçmiş eti negro (bisküvi az gelirse başka bir bisküvi
de eklenebilir) ile güzelce karıştırılır ve istediğimiz şekiller verilip yarım
saat buzdolabında sertleşmesi beklenir daha sonra benmari usulü eritilmiş bitter
çikolataya güzelce bulanır ve düz bir tabağa konulur. Üzerine yarım kaşık
patates nişastası ve 2-3 tatlı kaşığı toz şeker ve yarım su bardağı su ile
pişirilmiş vişnelerden çikolataların donması beklenmeden konulur. Sonra beyaz
çikolata benmari usulü eritilmiş çikolata gezdirilir ve donması için buz
dolabına kaldırılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder