29 Kasım 2012 Perşembe

TRUFF (ÇİKOLATALI TOPLAR)


Malzemeler:

-1 paket koyu bir şekilde hazırlanmış krem şanti ya da sıvı krema

-2 paket eti negro ya da başka bir bisküvi

-1 paket parça bitter çikolata, beyaz çikolata, vişne

Tarifi:

Krem şanti ya da sıvı krema koyulaşana kadar güzelce çırpılır.Buzdolabında biraz bekletilip rondadan geçmiş eti negro (bisküvi az gelirse başka bir bisküvi de eklenebilir) ile güzelce karıştırılır ve istediğimiz şekiller verilip yarım saat buzdolabında sertleşmesi beklenir daha sonra benmari usulü eritilmiş bitter çikolataya güzelce bulanır ve düz bir tabağa konulur. Üzerine yarım kaşık patates nişastası ve 2-3 tatlı kaşığı toz şeker ve yarım su bardağı su ile pişirilmiş vişnelerden çikolataların donması beklenmeden konulur. Sonra beyaz çikolata benmari usulü eritilmiş çikolata gezdirilir ve donması için buz dolabına kaldırılır.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...