29 Kasım 2012 Perşembe

ELMALI TART



Malzemeler:

-4 su bardağı un

 -6 yemek kaşığı margarin veya tereyağı

 -2 çorba kaşığı yoğurt

 -1,5 çay bardağı pudra şekeri

 -1 paket kabartma tozu

 -1 paket vanilya

 -5 yemek kaşığı soğuk su

 -1 çay bardağı toz şeker

    İçi için:

- 3-4  tane elma

- 3  tatlı kaşığı tarçın

- 4 çorba kaşığı toz şeker

- 1,5 su bardağı iri dövülmüş ceviz

Piştikten sonra ılınınca üzerine bal sürülecek parlak gözükmesi için.

Unu eleyip ortasına oda sıcaklığındaki margarini, yoğurdu, pudra şekerini, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyip yoğurun. Üzerine streç film sarıp buzdolabında bekletin.Bu arada elmalı içi hazırlayın. Elmaları rendeledikten sonra bir tencerede şeker ile pişirin, tarçın ve ceviz ekleyip şöyle bir çevirdikten sonra ılımaya bırakın. Buzdolabında dinlenmiş hamuru kelepçeli kalıba göre açıp hamuru kalıbına iyice yerleştirin. Üzerine iç malzemesini yayıp üstüne de arta kalan hamurlardan kafes görünümü yaparak turtayı kapatıp yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstü pembeleşene kadar pişirelim. Fırından çıkınca biraz bekledikten sonra tatlı kaşığının tersiyle bal sürün.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...