ELMALI TART
Malzemeler:
-4 su bardağı un
-6 yemek kaşığı margarin veya tereyağı
-2 çorba kaşığı yoğurt
-1,5 çay bardağı pudra şekeri
-1 paket kabartma tozu
-1 paket vanilya
-5 yemek kaşığı soğuk su
-1 çay bardağı toz şeker
İçi için:
- 3-4 tane elma
- 3 tatlı kaşığı tarçın
- 4 çorba kaşığı toz şeker
- 1,5 su bardağı iri dövülmüş ceviz
Piştikten sonra ılınınca
üzerine bal sürülecek parlak gözükmesi için.
Unu eleyip ortasına oda sıcaklığındaki margarini, yoğurdu, pudra şekerini,
kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyip yoğurun. Üzerine streç film sarıp
buzdolabında bekletin.Bu arada elmalı içi hazırlayın. Elmaları rendeledikten
sonra bir tencerede şeker ile pişirin, tarçın ve ceviz ekleyip şöyle bir
çevirdikten sonra ılımaya bırakın. Buzdolabında dinlenmiş hamuru kelepçeli
kalıba göre açıp hamuru kalıbına iyice yerleştirin. Üzerine iç malzemesini yayıp
üstüne de arta kalan hamurlardan kafes görünümü yaparak turtayı kapatıp yumurta
sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstü pembeleşene kadar
pişirelim. Fırından çıkınca biraz bekledikten sonra tatlı kaşığının tersiyle
bal sürün.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder