29 Kasım 2012 Perşembe

CUPCAKE


Malzemeler:

-3 yumurta (6 yumurta sarısı-macaron için ayrılandan kalan)

-1,5 bardak toz şeker

-1 küçük çay bardağı buğday nişastası

 -1 paket vanilya

 -1 paket hamur kabartma tozu

 -1,5 bardak un               





Tarifi:

Yumurtaları kaba kırıp biraz çırpalım(çok fazla değil) içine şekeri ekleyip yine biraz çırpalım,nişastayı ekleyelip karıştıralım vanilya,un ve kabartma tozunu eleyerek karışıma ekleyip biraz çırpalım. İçine renkli pasta süslerinden dökelim. cupcake kalıbına küçük kağıtlardan koyup kağıtların içine yarısına kadar malzemeyi döktükten sonra 175-180 derecede önceden hafif ısınmış fırında 25-30 dakika pişirelim. Malzeme artarsa 2. Seferde aynı işlemde onlarıda pişirebiliriz.


Fırından çıkıp soğuyunca 1 tatlı kaşığı balla çok az ılık suyu karıştıralım ve keklerin üzerine sürelim sonra kremayla süsleyip isteğe göre pasta süsleri ile süsleyelim.


           

Krema Hazırlanışı:





5-6 yemek kaşığı margarin veya tereyağını pudra şekeri, Antep fıstığı tozu ve badem unuyla karıştırıp içine vanilya esansı ekleyip iyice çırpalım ve dolapta kapalı bir kapta krema sertleşene kadar bekledikten sonra kullanalım.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...