-Herhangi bir pandispanya kek yapıyoruz ya da hazır pandispanya da kullanabiliriz
-1 paket dr oetker çikolatalı mousse
-1 paket krem şanti
-glaze için: bir kutu
damla bitter çikolata
-1 paket sıvı krema (tikveşli)
Tarifi:
Pandispanyamız ikiye ayrılır ve 1 katı kelepçeli kalıba yerleştirilir. Daha sonra 1 paket mousse paket üzerindeki
tarifinden biraz daha az (250 ml yazıyordu ben 200ml koydum) süt ile güzelce
çırpılır ben mikserle çırpamadığım için (geç saatte mikseri çalıştıramadığımdan ötürü)koyulaşmadı bir pakette kremşanti eklemek zorunda kaldım
ve buzdolabında bir süre beklettim. Buzdolabında bekleyen kalıptaki kekin içine
mousse güzelce yaydırılır üzeri tamamen kapatılır ve tekrar buzdolabına
konulur. Sonra üzerine döktüğüm glaze için 1 paket sıvı krema tencerede
kaynatmadan hafif ısıtılır altı kapatılır ve içine bitter çikolata dökülür
iyice çırpılır bir kenarda soğumaya bırakılır.
Bu arada kalan kekten 2-3 dilim bir kapta ufalanır içine 2-3 yemek
kaşığı glaze den dökülür ve 1 tepeleme yemek kaşığı fındık kreması 1 tepeleme
y.k şokella koyulup güzelce yoğrulur küçük toplar yapıp kakaoya bulanır.bu
arada çok fazla soğumayan hafif ılık olan glaze tartın üzerine dökülür.biraz
buzdolabında bekletilir çok donmadan üzerine trufflar isteğe göre konulur
kenarlarına ve üstüne antepfıstığı serpilir buzdolabında bir süre donması
beklenir
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder