KESTANE PÜRESİ ŞEKERLİ
MALZEMELER
-Ortalama 1kilo için
-2-3 su
bardağı su
-1-2 su
bardağı toz şeker( 2-3 yemek kaşığı şeker şurubu ve toz şeker karışık olabilir)
-5-6 damla
vanilya aroması
TARİFİ:
Kestanelerin
dış sert kabukları soyulur ve tencerede 5-10 dakika kaynatılır ve iç kabukları
soyulup ayrı bir tencereye koyulur üzerini örtecek kadar su ilave edilir fazla
değil pişerken kaynadıkça azar azar karıştırarak dökülür. İyice pişip
parçalanmaya başlayıp yavaş yavaş püre haline gelince toz şeker ve vanilya
aroması eklenir koyulaşana kadar karıştırarak pişirilir.
Not: soğuyunca da biraz koyulaşıyor arada kaşığa alıp
soğuması beklenerek kıvamı kontrol edilmeli.Şekerli ya da şekersiz olarak buzdolabı poşetlerine koyulup buzlukta çok uzun süre saklanabilir.Ben pasta aralarında ya da çikolata iç dolgusu olarak kullanıyorum.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder