29 Kasım 2012 Perşembe

KESTANE PÜRESİ ŞEKERLİ

MALZEMELER

-Ortalama 1kilo için

-2-3 su bardağı su

-1-2 su bardağı toz şeker( 2-3 yemek kaşığı şeker şurubu ve toz şeker karışık olabilir)

-5-6 damla vanilya aroması






TARİFİ:

Kestanelerin dış sert kabukları soyulur ve tencerede 5-10 dakika kaynatılır ve iç kabukları soyulup ayrı bir tencereye koyulur üzerini örtecek kadar su ilave edilir fazla değil pişerken kaynadıkça azar azar karıştırarak dökülür. İyice pişip parçalanmaya başlayıp yavaş yavaş püre haline gelince toz şeker ve vanilya aroması eklenir koyulaşana kadar karıştırarak pişirilir.

Not: soğuyunca da biraz koyulaşıyor arada kaşığa alıp soğuması beklenerek kıvamı kontrol edilmeli.Şekerli ya da şekersiz olarak buzdolabı poşetlerine koyulup buzlukta çok uzun süre saklanabilir.Ben pasta aralarında ya da çikolata iç dolgusu olarak kullanıyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...