BADEM EZMESİ
Malzemeler:
-300 gr
badem unu
-500-600 gr
(2- 2,5 paket) elenmiş pudra şekeri
-1 yumurta
beyazı
-4-5 damla
dr oetker acı badem aroması
-yarım çay
bardağına yakın badem yağı
-yarım çay
bardağına yakın şurup (şeker şurubu)
-4-5 tatlı
kaşığı hazır şeker şurubu (isteğe bağlı olmasada olur)
Tarifi:
Bademler suda
hafif kaynatılıp kabukları soyulur ve fırında 150-175 derecede hafif kavrulur.
Rondodan pudra şekeri ile birlikte 3 posta şeklinde iyice geçirilir. (çünkü mikser
almıyor) daha sonra yine 3 posta şeklinde ama bu sefer kalan pudra şekerinin 3
te 1 ini ekleyip robottan geçirilir ve sonra içine yumurtanın bi kısmını badem
yağının bi kısmını acı badem aromasının bi kısmını ve şeker şuruplarından biraz koyup
kıvam alana kadar rondoda iyice çekilir ve bir kenara ayrılır kalan malzemeyi de yine bu
şekilde bitene kadar rondodan çekiyoruz. Sonra cam kasede yoğuruyoruz eğer kıvamı sıvık oldu
ise içine pudra şekeri eliyoruz ve iyice yoğur silindir şekli yapıp bıçakla aralıklı
kesiyoruz.
ŞEKER ŞURUBU İÇİN : 200 gr şeker ve 120 gr su tencereye koyulup 4-5 dakika kaynatılır ve ocaktan alınır içine 1 çimdik tuz eklenir ve soğuması için küçük bir kavanoza alınır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder