29 Kasım 2012 Perşembe

BADEM EZMESİ


Malzemeler:

-300 gr badem unu

-500-600 gr (2- 2,5 paket) elenmiş pudra şekeri

-1 yumurta beyazı

-4-5 damla dr oetker acı badem aroması

-yarım çay bardağına yakın badem yağı

-yarım çay bardağına yakın şurup (şeker şurubu)

-4-5 tatlı kaşığı hazır şeker şurubu (isteğe bağlı olmasada olur)





Tarifi:

   Bademler suda hafif kaynatılıp kabukları soyulur ve fırında 150-175 derecede hafif kavrulur. Rondodan pudra şekeri ile birlikte 3 posta şeklinde iyice geçirilir. (çünkü mikser almıyor) daha sonra yine 3 posta şeklinde ama bu sefer kalan pudra şekerinin 3 te 1 ini ekleyip robottan geçirilir ve sonra içine yumurtanın bi kısmını badem yağının bi kısmını acı badem aromasının bi kısmını ve şeker şuruplarından biraz koyup kıvam alana kadar rondoda iyice çekilir ve bir kenara ayrılır kalan malzemeyi de yine bu şekilde bitene kadar rondodan çekiyoruz. Sonra cam kasede yoğuruyoruz eğer kıvamı sıvık oldu ise içine pudra şekeri eliyoruz ve iyice yoğur silindir şekli yapıp bıçakla aralıklı kesiyoruz.

ŞEKER ŞURUBU İÇİN : 200 gr şeker ve 120 gr su tencereye koyulup 4-5 dakika kaynatılır ve ocaktan alınır içine 1 çimdik tuz eklenir ve soğuması için küçük bir kavanoza alınır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...