KALIP KURABİYE
MALZEMELER:
-250
gr tereyağ (ya da hamurişi yağ)
-1,5 su
bardağı pudra şekeri
-yarım
su bardağı fındık tozu
-1
paket vanilya
-yarım
çay kaşığı karbonat
-1
tutam tuz
-1
tatlı kaşığı tarçın
-1
yumurta
-yarım
su bardağı buğday nişastası
-4-
4,5 su bardağı un
Yapılışı:
Yarım bardak pudra şekeri ile yarım bardak fındık
tozu birlikte rondoda çekilir ve bir kenara alınır.Diğer tarafta 1,5 bardak pudra şekeri 250 gr oda ısısındaki küp küp doğranmış yağ ve 1
yumurta ile iyice çırpılır sonra içine 4 su bardağı un ve yarım bardak nişasta ile
yarım çay kaşığı karbonat ve 1 tatlı kaşığı tarçın eklenir. Hamur nazikçe iki elin
arasın da karıştırılır ve hamur toparlanıp streç filme sarılır. En az 2-3 saat
buzdolabında bekletilir ve çıkınca 2 parçaya ayrılır (ayrılan hamur yine streç
filme sarılıp buzlukta bekletilir) kıvama gelmesi için biraz daha
yoğrulur ve tepsi margarin ile yağlanıp buzdolabına koyulur.Hamur yağlı kağıt
üzerinde merdane ile açılır ve kalıpla (ya da bardakla) kesilip tepsiye dizilir ve yine
buzdolabında en az 10 dakika bekletilir 185-200 derece arası önceden ısıtılmış
fırında 10-15 dakika arası fazla pembeleşmeden pişirilir fırından çıkınca biraz
soğuması beklenir ve öyle tabaktan alınır.
Not:
kalan hamur yumuşamaması için buzdolabında bekletilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder