29 Kasım 2012 Perşembe

PUDİNGLİ PANDİSPANYA (BATON PASTA)


Malzemeler:

-6 tane yumurta

-3 paket kakaolu puding (tercihen dr’oetker)

-yarım su bardağından bir parmak fazla toz şeker

-vanilya aroması





Yapılışı:

1- yumurta ve şeker mikserle iyice çırpılacak ve kakaolu pudingler eklenip karıştırılır (önce mikser açılmadan alttan üste mikserin uçları yardımıyla yavaş yavaş karışım birbirine yedirilir sonra mikserle 1-2 dakika güzelce çırpılır.)
2- fırın tepsisine yağlı kağıt serilir ya da tepsi margarin ile yağlanır üzerine pandispanya dökülür düzeltilir. önceden ısınmış 180 derecede pişirilir.
İsteğe göre arasına pasta kreması sürülür ve varsa içine çikolata parçası serpilir ve pasta katlandırılarak buzdolabında biraz bekletilir.
Daha sonra üzeri için sıvı krema bir tencerede kaynama noktasına gelene kadar ısıtılır ve içine parça çikolatalar dökülür biraz çırpılıp ocaktan alınır ve karıştıra karıştıra ılınması sağlanır. Pastamızın üzerine çikolata kremamız güzelce sürülür Çikolata benmari usulü eritilir ve  yağlı kağıt (ya da alüminyum folyo) üzerine istediğimiz şekiller sıkılır. Buzdolabında donduktan sonra pastanın üzeri süslenir(çikolatalı krema donmadan şekiller yerleştirilir).İsteğe göre üzerine Antep fıstığı serpilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...