PUDİNGLİ PANDİSPANYA (BATON PASTA)
Malzemeler:
-6 tane yumurta
-3 paket
kakaolu puding (tercihen dr’oetker)
-yarım su
bardağından bir parmak fazla toz şeker
-vanilya
aroması
Yapılışı:
1- yumurta ve şeker
mikserle iyice çırpılacak ve kakaolu pudingler eklenip karıştırılır (önce
mikser açılmadan alttan üste mikserin uçları yardımıyla yavaş yavaş karışım
birbirine yedirilir sonra mikserle 1-2 dakika güzelce çırpılır.)
2- fırın tepsisine
yağlı kağıt serilir ya da tepsi margarin ile yağlanır üzerine pandispanya
dökülür düzeltilir. önceden ısınmış 180 derecede pişirilir.
İsteğe göre arasına
pasta kreması sürülür ve varsa içine çikolata parçası serpilir ve pasta
katlandırılarak buzdolabında biraz bekletilir.
Daha sonra üzeri için sıvı krema bir tencerede
kaynama noktasına gelene kadar ısıtılır ve içine parça çikolatalar dökülür
biraz çırpılıp ocaktan alınır ve karıştıra karıştıra ılınması sağlanır. Pastamızın
üzerine çikolata kremamız güzelce sürülür Çikolata benmari usulü eritilir ve yağlı kağıt (ya da alüminyum folyo) üzerine
istediğimiz şekiller sıkılır. Buzdolabında donduktan sonra pastanın üzeri
süslenir(çikolatalı krema donmadan şekiller yerleştirilir).İsteğe göre üzerine Antep
fıstığı serpilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder