29 Kasım 2012 Perşembe

MİNİ PASTA (FİNCAN KEK)

 

Malzemeler:

-1 tane yumurta

-1,5 çay bardağı toz şeker(not: biraz fazla olabilir)

-1 çay bardağı süt

-2 çay bardağı un(not:biraz fazla olacak)

-2 yemek kaşığı kakao

-1 paket vanilya

-1 paket hamur kabartma tozu



 


TARİFİ:

Kek hamuru için önce yumurta ve şeker biraz çırpılıp diğer toz malzemeler elenerek hafif çırpılır biraz koyu bir hamur elde edilir.Daha sonra yağlanmış 7 adet fincanın yarısına kadar olacak şekilde paylaştırılır. Tencereninde içine fincanların yarısına gelecek şekilde su konur. Üzerine bir bez örtülüp kapağı kapatılır.kaynamaya başlayınca ocağın altı kısılıp 20 dakika daha pişirilir. Daha sonra ocaktan almadan ocağın altı kapatılarak 15 dakika daha beklenir. Sonra fincandan kekler çıkarılabilir.(klasik fincan kek tarifi)

 Üzeri için:

-1 paket dr oetker sade pasta kreması

-1 paket krem şanti

-üzerinde yazılmış miktardan daha az süt



 


Üzerine süs için :

-1 paket krem şanti 1 çay bardağı süt ile çırpılır

-dondurulmuştaze vişne

(vişneler önce dondurucudan çıkarılıp açılması beklenir, daha sonra çekirdeklerinden ayrılıp fazla suyu süzülür ve cezveye koyulur üzerine 2-3 tatlı kaşığı toz şeker ve yarım tatlı kaşığı patates nişastası koyulur. Yarım çay bardağı su koyulup ocakta sürekli karıştırarak koyulaşana kadar 1-2 dakika pişirilir. Fazla suyu süzülüp süs olarak kullanılır.)

En son üstüne benmari usulü eritilmiş çikolata serpiştirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...