MİNİ PASTA (FİNCAN KEK)
Malzemeler:
-1
tane yumurta
-1,5
çay bardağı toz şeker(not: biraz fazla olabilir)
-1
çay bardağı süt
-2
çay bardağı un(not:biraz fazla olacak)
-2
yemek kaşığı kakao
-1
paket vanilya
-1 paket hamur kabartma tozu
TARİFİ:
Kek
hamuru için önce yumurta ve şeker biraz çırpılıp diğer toz malzemeler elenerek
hafif çırpılır biraz koyu bir hamur elde edilir.Daha sonra yağlanmış 7 adet
fincanın yarısına kadar olacak şekilde paylaştırılır. Tencereninde içine
fincanların yarısına gelecek şekilde su konur. Üzerine bir bez örtülüp kapağı
kapatılır.kaynamaya başlayınca ocağın altı kısılıp 20 dakika daha pişirilir.
Daha sonra ocaktan almadan ocağın altı kapatılarak 15 dakika daha beklenir.
Sonra fincandan kekler çıkarılabilir.(klasik fincan kek tarifi)
Üzeri için:
-1 paket dr oetker
sade pasta kreması
-1 paket krem şanti
-üzerinde yazılmış
miktardan daha az süt
Üzerine süs
için :
-1 paket krem şanti
1 çay bardağı süt ile çırpılır
-dondurulmuştaze
vişne
(vişneler önce
dondurucudan çıkarılıp açılması beklenir, daha sonra çekirdeklerinden ayrılıp
fazla suyu süzülür ve cezveye koyulur üzerine 2-3 tatlı kaşığı toz şeker ve
yarım tatlı kaşığı patates nişastası koyulur. Yarım çay bardağı su koyulup
ocakta sürekli karıştırarak koyulaşana kadar 1-2 dakika pişirilir. Fazla suyu
süzülüp süs olarak kullanılır.)
En son üstüne benmari
usulü eritilmiş çikolata serpiştirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder