23 Ocak 2013 Çarşamba

KREMALI PASTA

Daha önceden kalan yumurta sarıları ile ne yapabilirim derken kek yapmaya karar verdim... Acaba sadece yumurta sarısı ile kek olurmu diye internette arama yaptım ama pek fazla tarif yoktu bende denemeden anlayamam dedim.3 yumurta sarısı ile az birşey olsun diye ununu az koydum fakat biraz daha eklesem olurmuş.Rengi biraz sarı oldu ama tadı sakızımsı ve güzeldi.

Malzemeler:

-3 yumurta sarısı

-1cup +1/2 cup toz şeker

-4 yemek kaşığı tereyağ

-1/2 cup süt

-2-3 damla vanilya aroması

-2 cup un

-1 tutam tuz

-1/4 cup mısır nişastası

-1 paket kabartma tozu

Tarifi:

 Unu, nişastayı, tuzu, kabartma tozunu bir kaba eleyelim. Yumurta sarılarını tozşeker ile biraz çırpıp tereyağını ekleyelim ve benmari usulü 3-4 dakika sürekli çırparak tereyağını eritelim.

Daha sonra ocaktan alalım ve içine süt ve vanilya aroması karışımımızı ekleyelim tekrar çırpalım.

Elenmiş unlu toz karışımımızıda ekleyip güzelce çırptıktan sonra yağlı kağıt serili geniş dikdörtgen fırın tepsimize dökelim. 140 derece önceden ısıtılmış fırında 45-*50 dakika pişirelim.

Kreması için:

1 paket toz kremşanti, 1 paket muz aromalı dolgu kreması, 1 paket beyaz çikolat sosu :), 2 bardak soğuk süt.

Süt ile toz kremaları güzelce çırpıp dolapta bir müddet bekletelim.

Fırından çıkıp soğuyan kekimizi 3 eşit parçaya ayıralım ve aralarına krema sürüp katlandıralım.Daha sonra kenarlarından düzeltmek için fazlalıkları alalım ve dikdörtgen parçalar halinde kesip servis edelim...Afiyetle...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...