2 Şubat 2013 Cumartesi

FINDIKLI KURABİYE

Uzun bir aradan sonra kuzenimin nişanı için yaptığım kurabiyelerimin tarifini yazma fırsatı ancak bulabildim...

 Aslında nişan için macaron,badem ezmesi,cupcake,küçük kanepeler ve tuzlu mini kıtırlarda yaptım.Şimdilik resimlerini facebook'ta ki bu sayfama ve bu sayfama ekleyeceğim.Tariflerini daha sonra paylaşırım.Bugün sadece fındıklı,kıtır kıtır ve uzun süre (kapalı bir kapta) bayatlamayan kurabiyelerimin tarifini vereceğim...

fındıklı kurabiye

 Malzemeler

-300 gr tereyağ veya margarin

-1/3 cup sıvıyağ

-2 yumurta (1 yumurtanın akı üzeri için ayrılacak)

-2 cup pudra şekeri

-1 cup fındık (toz halinde)

-1/4 cup nişasta

-3 cup un

-2-3 damla vanilya aroması

-1 fiske tuz 

kıtır kurabiye

 Tarifi

Tereyağ ve pudra şekerini bir kapta karıştırılır.İçine yumurta,sıvıyağ,vanilya aroması,tuz ve fındık tozunu da ekleyip tekrar karıştıralım.Un ve nişastayı da eleyip güzelce yoğuralım ve streç film ile sarıp buzdolabında 15-20 dakika dinlendirelim.

Hamurdan küçük parçalar alıp yuvarlayalım ve yumurta akına bandırıp fındık ya da antep fıstığı parçalarına batıralım.Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizip 175 derece fırında 20 -25 dakika pişirelim.Şimdilik bu kadar.Afiyetle... 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...