26 Mart 2013 Salı

TİRAMİSU

Bu sefer de tiramisu denedim.Biraz kattım karıştırdım aslında ama sonuç hiçte fena olmadı.Aromasını tam olarak adlandıramadığım, farklı bir lezzet çıktı ortaya...

Malzemeler:

-2 paket kedi dili

Kreması için:

-6 yumurta sarısı

-1 cup toz şeker

-2 tbsp ice tea

-2 tbsp üzüm suyu

-1/4 tsp granül kahve

-600 gr labne

-600 ml sıvı krema + kremayı çırparken 2 tbsp toz şeker

Kedi dillerini ıslatmak için:

-1 cup nescafe xpress original

-1 cup nescafe xpress cafe choco

-1 cup ice tea

-3 tbsp kavaklıdere üzüm suyu

-2 tbsp toz şeker 

Tarifi:

2 tbsp ice tea ve 2 tbsp üzüm suyunun içine 1/4 tsp granül kahveyi ekleyip bir müddet, kahve eriyene kadar karıştırıyoruz. Eğer kahve erimez ise küçük bir cezvede kaynatmadan ısıtabiliriz.

tiramisu

Daha sonra 6 yumurta sarısını ve şekeri mikser ile çırpıyoruz ve sıcak su dolu bir tencerenin üzerine başka bir tencere koyuyoruz.Onun da üstüne çırptığımız yumurtayı koyuyoruz ve orta ateşte sürekli karıştırıyoruz.Bir yandan da azar azar, ilk etapta yaptığımız ice tea,üzüm suyu ve granül kahve karışımını ekliyoruz.Benmari usulü, toplamda 8-9 dakika karıştırıyoruz. Soğuk su dolu kabın içine oturtup, tel çırpıcı ile çırpıyoruz ve bir kenarda soğumaya bırakıyoruz.

tiamisu

Ayrı bir kapta 600 gr kremayı 2 tbsp toz şekerle birlikte koyulaşana kadar uzun bir müddet çırpıyoruz.

Yine ayrı bir kaba 600 gr labne peyniri ekleyip, karıştırıyoruz. İçine soğuttuğumuz yumurtalı karışımı ekliyoruz ve çırpıyoruz.

En son daha önceden çırpılmış ve buzlukta bir müddet beklemiş kremayı ekliyoruz.Mikserle biraz daha çırpıyoruz ve buzdolabında bekletiyoruz.

Bu arada kedi dillerini ıslatmak için geniş ve derin bir kabın içine 1 cup nescafe xpress original, 1 cup nescafe xpress cafe choco, 1 cup ice tea, 3 tbsp üzüm suyu, 2 tbsp toz şeker ekliyoruz ve karıştırıyoruz.

Kedi dillerini ortalama 7-8 saniye bu karışıma batırıp tepsiye sıralıyoruz.Üzerine kremamızın yarısını yayıyoruz.Yine kedi dillerimizi ıslatıp kremamızın üzerine sıralıyoruz.Krema ile üzerini kaplayıp 1 gün buzdolabında bekletiyoruz.1 günden az bekletmemekte fayda var, çünkü krema geç katılaşıyor.

Servis etmeden önce tiramisunun üzerine kakao serpiyoruz. Rendelenmiş çikolata ile süslüyoruz.

Kalan 4 adet kedi dili bisküviyi küçük parçalara ayırdım ve ıslatıp, bir bardağın içine biraz bisküvi biraz krema şeklinde dizdim.Üzerini yine kakao ve çikolata rendesi ile süsledim. Onlarda öyle yendi ve çok sevildiler... Bugünlükte bu kadar :) Afiyetle... 

Kullandığım malzemelerin bazıları...

kavaklıdere üzüm suyu,labne peyniri,kedi dili,krema

2 yorum:

  1. Ellerinize sağlık ben kedidili büsküviyle hiç denemedim kremasıda değişik ve güzel olmuş :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...