2 Mart 2013 Cumartesi

TUZLU MİNİ KITIRLAR

Bugün hava çok güzel,tam bir bahar havası ve birazdan dışarı çıkıcam ama çıkmadan, daha önce facebookta resimlerini paylaştığım tuzlu kurabiyelerimin tarifini yazayım dedim.

Ölçüleri cup ölçüsü ile vereceğim ama cup ölçüsü olmayan ya da kullanmaktan hoşlanmayanlar için yanına bardak ölçüleri olarakta yazacağım.

Malzemeler:

-1 paket margarin (250 gr olanlardan)

-1/4 cup toz şeker (1 küçük çay bardağından 1 parmak eksik)

-1 yumurta sarısı (yumurta akı üzeri için kullanılacak)

-1/3 cup yoğurt (yaklaşık bir küçük çay bardağı)

-1/3 cup sıvıyağ (1 çay bardağı)

-1 paket hamur kabartma tozu

-2 tsp( teaspoon) mahlep (2 tatlı kaşığı)

-1 tsp tuz (1 tatlı kaşığı)

-Aldığı kadar un (tamam da ne kadar diyeceksiniz; ele yapışmayan ama çok sert ve cıvıkta olmayan bir hamur elde edene kadar, un ekleyebiliriz.İçinde margarin olduğu için yoğurdukça çok un alabilir ama çok koymamaya dikkat etmeliyiz)

Tarifi:

Büyük bir kabın içine ilk önce sıvı malzemeleri koyuyoruz.Yani yoğurt,sıvıyağ ve sonra tozşeker,mahlep,tuz ve oda ısısındaki margarini ekleyip önce tahta spatula ile karıştırıyoruz.İçine un ve kabartma tozunu eleyip hamuru yoğurmaya başlıyoruz. Yumuşak bir hamur elde edene kadar azar azar un ekliyoruz. İstediğimiz şekli verip (ben uzun rulo şeklinde yapıp aralıklı olarak dilimledim) ilk önce yumurta akına ve sonra da susama bandırıyoruz.Sıvıyağ ile yağlanmış fırın tepsimize dizip 200-250 derecede ortalama 35 ile 45 dakika arası kurabiyelerimiz pembeleşene kadar pişiriyoruz.

Ağızda dağılan,kıtır kıtır,mis gibi mahlep kokan bir tarif...

Ben tarifi toparla,resimleri düzenle,yazının yanlışlarını düzenle derken hava kapattı :( Olsun yine de güzel bir gün.Sizlere de mutlu bir hafta sonu diliyorum.Afiyetle...

mahlepli tuzlu

1 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...