1 Nisan 2013 Pazartesi

GANACHE PASTA

Çok hafif ve lezzetli bir pasta yaptım ama ara kremasını bir daha yapmaya kalksam yapamam herhalde :) Çünkü daha önce yaptığım tatlılardan kalan kremaları birbiriyle karıştırdım ve içine krem şanti ekledim, birazda üzerine sürdüğüm ganaj (ganache) kremadan ekledim ve çırptım. Çok farklı ve bir o kadar da hafif bir krema oldu.

Üst kaplama için dediğim gibi ganaj krema yaptım.Herkes tarafından bilinen ve çok kolay bir krema.

Kısaca pastanın yapım aşamaları:

İlk önce burada tarifini verdiğim pandispanyamı yaptım. Sanırım 2-3 gün buzdolabında streç filmle sarılı olarak bekledi.

Ara krema olarak, dediğim gibi farklı kremaları karıştırdım.

Ganaj krema için:

-1 cup tepeleme olacak şekilde bitter çikolata (ben damla çikolata kullandım. Gram olarak, yaklaşık 190 gr)

1 cup sıvı krema ( yaklaşık 190 ml)

Yapılışı:

Sıvı kremayı bir müddet ocakta kaynatmadan ısıtıyoruz. Ateşten alıp içine çikolataları ekliyoruz ve biraz bekletip spatula ile karıştırıyoruz. Çırpıcı ile ara ara çırparak buzdolabında 1-2 saat katılaşana kadar bekletiyoruz.

Pandispanyamızı 3 pat olacak şekilde kesip, şekerli su ile ıslatıyoruz. Arasına krema sürüp damla çikolata serpiyoruz.Diğer katıda bitirip, buzdolabında pastamızı en az yarım saat dinlendiriyoruz.

Katılaşan ganaj kremamızı biraz karıştırıp pastamızı kaplıyoruz.

Ben genelde pastalarımı kabaca ince bir kat krema ile kaplayıp, buzdolabında bekletiyorum ve sonra ikinci katı sürüyorum.

Üzeri için kuvertür çikolatadan parçalar sıyırdım ve onlarla süsledim.

2 yorum:

  1. Ellerinize sağlık,ganache pastanız nefis görünüyor çokta güzel tarif etmişsiniz,teşekkürler,Selamlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler, beğenmenize sevindim :) Sevgiler...

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...