24 Aralık 2012 Pazartesi

RED VELVET CAKE (KIRMIZI KADİFE KEK)

Bugün de pasta yaptım ama ne pasta... Kendim yaptım diye demiyorum:) gerçekten çok hafif ve çok çok lezzetliydi...İncecik bir dilim yedim yok böyle bir tad...

Tabi bu tarifi yine internetten araştırdım ama herzaman ki gibi kendim kattım karıştırdım.Yani öyle direk alıp uyguladığım bir tarif değil...Faydası geçen herkese teşekkürler...Ara kreması deneme yanılma oldu ama çok hafif ve farklıydı.

Keki adı gibi kadifemsi,yumuşacık,ıslak ve puf puf oldu...Deneminizi tavsiye ederim:)

Malzemeler

-2,5 su bardağı un

-2,5 su bardağı şeker

-1 çay kaşığı tuz

-1 su bardağı süt

-1 paket kabartma tozu

-1 çay kaşığı karbonat

-3-4 damla limon suyu

-1 yemek kaşığı kakao

-2 yumurta

-1 su bardağı sıvı yağ

-2 yemek kaşığı tereyağ

-1-2 damla vanilya aroması

-1 çay kaşığı kırmızı gıda boyası

Tarifi

Un,kakao ve tuzu bir kaba eliyoruz.

1 bardak sütün içine kırmızı gıda boyası ekleyip iyice çırpıyoruz.

Tereyağı mikserle çırpıyoruz içine şeker ve yumurtayı ekleyip tekrar çırpıyoruz.Sıvıyağ ve vanilya aroması da ekleyip çırpıyoruz.

Çırpılmış karışıma elenmiş unlu karışımı ekleyip karıştırıyoruz.Sütlü gıda boyası karışımını da ekleyip tekrar karıştırıyoruz.

Küçük bir kasede kabartma tozu ve karbonatı karıştırıp içine limon ekliyoruz ve hemen çırpıp kek karışımına ekliyoruz güzelce karıştırıp yağlanmış dikdörtgen tepsiye döküyoruz.175 derecede 40-45 dakika pişiriyoruz.

Ara kreması

2 yemek kaşığı tereyağ

yarım su bardağı pudra şekeri

1-2 damla vanilya aroması

40 gr beyaz çikolata

2 yemek kaşığı (1 bardak şeker ve yarım bardak suyu 4 dakika kaynatıp içine 1 çimdik tuz atıp soğuttuğumuz)şurup

1 yemek kaşığı tereyağ ve beyaz çikolatayı benmari usulü eritiyoruz.Kalan tereyağı pudra şekeri ile karıştırıyoruz.İçine vanilya aromasını,şurubu ve beyaz çikolatalı karışımı ekleyip güzelce çırpıyoruz.Buzdolabında katılaşana kadar bekletiyoruz.

Kekimizi istediğimiz ölçüde kesiyoruz.Ben 5 kat olacak şekilde kestim.

Aralarına kremamızdan sürüyoruz.Kek ve krema bitene kadar aynı işlemi tekrarlıyoruz.Kekimizi buzdolabında 1-2 saat kadar bekletiyoruz

Üst kreması için

1 paket vanilya aromalı pasta kreması ve 1 paket krem şantiyi yaklaşık 2,5 çay bardağı süt ile çırpıyoruz.Bir müddet buzdolabında bekletiyoruz.

Kekimizi hazırladığımız krema ile ince bir kat halinde kaplıyoruz ve yine buzdolabında biraz bekletiyoruz.Sonra tekrar kremamızı sürüp üzerini pasta süsleri ve çikolata rendesi ile süslüyoruz.Afiyetle...

5 yorum:

  1. bunun içine çilek falan koyalım yapalım dedik beceremedik ama teşekkür ederim paylaşımlarınız için:D kendi bloguma da beklerim
    alkolaldimsallaniyorum.blogspot.com

    YanıtlaSil
  2. Ali bey bazen görüntü pek önemli olmuyor :) tadı güzelse sorun yok... Sizin bloğunuzda yeni sanırım hayırlı olsun...

    YanıtlaSil
  3. Yaptım...hamuru çok sıvı olduğu için önce şişti sonra çöktü tam bir fiyaskoyduu

    YanıtlaSil
  4. Sizin neden böyle bir sorun yaşadığınızı bilemiyorum :( ama ben bu ölçülerle yaptığımda gayet iyi sonuç almıştım. Bilemiyorum acaba yumurtanın büyüklüğüne göre mi sorun yaşadınız? Bardak ölçüsünde sorun olacağını sanmıyorum bütün malzemeleri aynı bardakla ölçmüşsünüzdür herhalde... Ben ilk defa denemiştim ve dediğim gibi ilk seferde tuttu. 3-4 gün içinde yeniden yapacağım bu sefer cup ölçüleri ile yapıp tekrar tarifi yayınlarım...yaşadığınız sorun için üzüldüm :( Bazen bende direk alıp denediğim tariflere eklemeler yapabiliyorum.Sizde bilirsiniz ki kullandığımız ürünlerin markaları ,büyüklükleri ve ölçü kaplarımızın farklılığı sonucu etkileyebiliyor...

    YanıtlaSil
  5. ben bu pastadan yaptım cok güzel oldu herkes cok begendı paylasımınız ıcın gercekten tsk ederım

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...